我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
啱嘅,根本大家價值觀唔同,討厭人啫,唔明啲人咁撚激動做咩
玩對我黎講就係出軌
份工就係太得閒
得閒到可以胡思亂想
BTW 10個人都10個價值觀啦
居然拗到上熱門
上面話咩唔理男方感受果d都好大愛
第日老左扯唔到 咁對方係咪就可以出去搞
1 留後路
2 知道人地仲冧自己 心底裏享受
未必真係對佢有意思嘅
不過唔會主動斬斷囉
講到尾都係未到好愛你認定你
咁你唔食對方既屎尿都大方認,呢個感受重要過你對另一半既愛,所以都係唔愛(你上面係用唔愛呢個字眼架)
有無人答到我?
樓主一直話Ex仲鍾意佢男朋友
然後大家就肯定左呢個point
討論就係:男朋友唔肯比安全感vs女朋友逼得太緊

樓主話Ex仲鍾意佢男朋友嘅證據係條女會係Facebook post下啲歌,明示暗示咁
咁即係點呀,EX有無搵過佢男朋友,有無實際做過咩行動呢?

我假設原來EX根本無意對男朋友,男朋友只係覺得樓主呢個要求無聊
關鍵在於你想自己開心,定係男友開心

有時係要付出
你男友都肯為你開心而del fb, 你又點解唔可以為左佢開心而唔好迫佢

強迫一定係下下策
肯定佢唔會認契弟。
可能再迫鳩條仔為左無自動自覺del fb而道歉
用唔道歉自己又唔開心做理由要脅佢
到道歉左再覺得佢唔係真心道歉所以表示唔開心
再開另一post
人哋問同自己講係兩回事
你拍拖會唔會打鑼打鼓咁通知全世界
同埋都係嗰句
人哋已經行動咗,又嫌人哋做得唔夠
咁又何來互相體諒
佢俾人帽左次已經柒左下
而家公開完先del咪又樣衰多次
成班花生友都知你有個小氣女朋友兼俾條女食住
公開前del都唔會覺得有野囉
兩個人一齊信任真係主要既基礎,你迫佢del ex 既facebook, 你試下企係佢角度, 你係唔信佢阿
唔叫條仔刪 之後同ex復合: 抵你死啦又唔叫你條男做絕d del左佢
叫條仔刪 之後咁樣扣分分手:抵你死啦做多左啦
反正點做都實有人屌

明知ex仲中意自己,條仔都唔逼嫌一係身有屎想番撻一係就完全無諗過自己條女感受
相反情況條女係連登一早俾人叫做雞啦
啱嘅,根本大家價值觀唔同,討論下啫,唔明啲人咁撚激動做咩
條女係信自己條仔就唔會叫佢刪
條仔係識諗 知道避嫌自動會刪
打和啦
明白但唔同意你既做法 要走既你都留唔住
佢又唔係自願 逼嚟都無意思
依家仲影響埋你地既感情 比哂位人地
道歉囉
呢度咁多人大致都係得兩種價觀啫

我自己去到某個年紀
唔同圈子入面都自然會有好多對係ex或現任嘅關係
一般社交根本無人會在意呢啲咁嘅事

好似出嚟做得幾年嘢邊個再睇你ce al dse丫
所以都係歷練下就會變
我都想有女仔逼我del ex facebook!!
我會聽話即del
有意pm
咁用你定義世界上根本就冇愛,除非願意為對方放棄一切,我一開始就係咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞