我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
其實樓主都幾勁...又唔捨得同條仔分手...
但又去迫條仔:你揀我定揀佢個Facebook.
我條仔 因為佢個ex 不停咁出去同同事飲酒夜浦佢接受唔到
個陣同佢好地地 突然同我講散
原來佢周不時放工個陣走左去個ex間鋪望佢
望望下話想追番個ex
勁多人見到樓主逼男朋友點點點就跳出嚟話樓主唔啱
逼都要睇咩事嘅 又唔係逼佢斷六親
樓主男朋友根本畀唔到一個說服到人嘅理由去解釋佢點解唔delete ex fb
一個無關緊要嘅唔會再聯絡嘅派過帽畀你嘅人 你居然都唔為左而家嘅女朋友delete左佢
唔係樓主逼男朋友做佢唔想做嘅事唔啱 樓主男朋友本身唔想做呢件事已經好有問題啦 除非佢ex係情緒好有問題郁啲要生要死嗰種啦
佢一早就畀開頭屌佢班人影響咗啦
幾時輪得到我呀
戇鳩少陣啦
唔想再覆你呀
你留多啲言
努力啲影響樓主
等樓主接受埋個ex咪得囉
其實無話邊個錯
樓主想男朋友block咗ex好正常
男朋友話想keep facebook friend都唔係無道理

拍拖就係講磨合同體諒,如果互不讓步得返分手呢條路
你同你男朋友行左幾耐到?
其實最尾嗰句就係我exactly 想講既野
唔係冇證冇據一口咬定佢保護個ex
反而要睇吓係咪核心價值觀有抵觸既問題
你班仔就梗係想一邊又掛住個ex
一邊又有個咩都唔介意既現任啦
自私L
你現任唔介意係佢既事
唔代表介意既人係有問題
你可以話係唔夠大方, 或者唔夠成熟
但對某D人黎講就係著緊既表現
講黎講去都係人夾人
合則來不合則去

我舊屎就乾乾淨淨咁沖走哂啦, 有心啦
而家男朋友讓咗步
又要閪口閪面咁警告樓主
咁人哋覺得形象重要,係唔係真愛先
你上面話唔係喎
睇你喺度後悔講同條仔講野都唔敢真係好治癒
女人往往就係要因為自己既任性同不智 搞到件事惡化成咁 原本根本就無事 而家幾肉酸
上一堂 下個男朋友唔好再咁迫人喇
其實現實經歷好影響自己點睇
有成功做到朋友既例子
亦都有人另一半最後返去EX度 所以咁忌EX呢樣野
不過我強調 我係好感激佢 雖然唔願意 但都做左呢樣野去滿足我
只係事後我自己都有少少內疚 因為我見佢真係好唔開心咁
你叫我點開心得落呀 唔好再屌我做又唔開心 唔做又唔開心
感情野 理性諗 可能我真係出錯POST
避完又話此地無銀
玩晒
兩邊都剷撚咗個facebook, 從此唔再用
應該可以解決
半年 唔算好長
但你諗下有條友同你一齊半年原來個心一直諗緊第二個
收皮啦仲兜
啲港女最興攬炒
自己衰就想人衰埋一份
根本個現實就係條仔已經聽話Del咗Ex FB
成班港女繼續借題發揮放大件事叫樓主分手
今時今日仲有人用facebook?
而家講緊你男友同ex有冇路,咁咪客觀分析囉,學你講佢個心點諗我同你始終唔知
好快你都會變EX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞