我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
可以理解樓主可能係出於愛呢個男仔先至唔開心
男朋友想令樓主安心 公開STATUS
我老豆老母玩FB都冇寫住MARRIED TO邊個邊個啦
咁係咪又代表唔愛對方先
其他巴打講得啱 SOCIAL MEDIA係朋反 現實佢地又做過啲乜?
最好佢男朋友除咗食訓屙 其餘時間都比樓主OCCUPY晒 係咪咁先滿足?
而家愛你 大過佢自己既感受 但如果樓主KEEP住咁樣唔改變
一有呢啲事就: 你係咪想我唔開心 唔想你就XXX
愛係會消磨架囉
身冇屎怕人監控
愛自己多過愛男朋友有咩問題
咁不如講下點解男朋友有兩個選項
佢要揀一個保護ex而傷害到現任嘅選項
咁樣係重視?
On9 係你嘅就算女神溝佢都唔會走,唔係你嘅就算豬西佢都會偷食,但而家你就俾曬位人入囉,等散啦
你冇錯,連登仔最鍾意叫人理男友感受,但如果角色調轉左一定正負評調轉,一段關係在於互相理解,如果呢個係你心中好嚴重既一條刺,咁你死忍又可以忍到幾時呢?最後都係分手收場,如果佢連派帽比佢既ex都放唔低,佢鍾意你極都有限啦,佢只係唔想單身者
你咁唔like 咪分手囉
果陣佢個EX本身有個正印, 後來走去溝我男友, 點知正印發現, 迫佢地分手
所以我男友念念不忘囉
唔係保護ex,而係保護自己既感受,唔想俾人管/控制/干擾待人接物既原則,又得唔得?
你邏輯係咁,愛就要放棄所有野先係真愛,唔係就係唔愛
問題唔係del唔del 逼唔逼
係你地柒在兩個都要唔開心
起碼要比佢知道del完真係滿足咗你
表現到你真係會開心左 愛佢多左
搞咁大壇野 叫做為你妥協
你仲黑口黑面跟住唔開心
撚狗都識獎翻舊骨頭啦
諗唔到唔del既理由 分明就仲有愛啦 畀人派左帽先分手啫
咁如果佢呢個係原則就應該講出嚟
但男朋友同樓主講明
係希望唔好傷害ex
呢個point你係咪追漏咗?
再者,唔係我判咗佢男朋友緊張邊個
而係佢男朋友嘅做法
令樓主覺得不被重視
既然你話 del左唔等於斷絕聯絡 咁點解唔del?
再者 你同唔同意del facebook能夠減少一個聯絡渠道先
我由第一頁追到宜家啦
冇追POST係你下話
你知唔知樓主自己主動入人地EX FB睇人地D野
睇完又要唔開心
人地男友根本就冇感
係樓主自己睇完唔開心又要男友delete人呀
我係第二頁/第三頁已經開始留言啦
忍唔住留言 你呢d女人真係抵撚死
自己攞嚟衰 自私少陣得唔得
我冇迫亦唔要求佢男人/任何人跟我mindset行
我只係話比樓主知我覺得佢男友咁既態度似係對ex有留戀
請你搞清楚 再睇清楚我行文用語先

再同補充多幾句
見好多人話唔通唔del ex fb 就等於樓主男友唔愛樓主
我同意嫁
但呢啲野邊可以黑白分別 係輕重分別囉
而家係ex唔係朋友喎
其實如果男友冇諗住同ex再有交集 咁即係唔係朋友係陌生人啦
咁為女朋友del一個陌生人有幾難?我真係唔係好明
如果話樓主死都要佢男友del一個好熟既女性朋友fb就話自私姐
del陌生人fb好難?咁即係陌生人重要過女朋友囉
咁咪即係待人接物原則,唔單止ex,可能同其他人都係唔中意做到咁絕,只不過今次對象係ex先針對咁講
飛囉咪睇邊個傷d
低能
因為宗教上既野分開 同佢平時係冇野正常男女朋友
佢係耶撚 叫我信教 一個星期迫我番去兩次聽耶穌唱歌
我又真係唔相信呢D野 試過幾次頂唔順所以同佢和平分手
做番朋友 叫佢搵番個同佢有理念既人一齊
佢仲係鐘意我 但我就因為宗教對佢已經冷淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞