我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
班人邊會明呢樣野,佢地個世界得條仔愛佢多啲定愛個ex多啲。
Exactly.
呢個就係男女不同嘅地方
其實佢首先要明白好多女人都係咁諗野
如果佢無任何行為表示,只會令你更加嬲,然後佢更加靜,你再更加嬲
你要好好明白logic,佢要好好明白女人
見到大家都屌樓主 順便屌下我
男朋友開咗個新ig ac我就見到佢頭幾個就follow咗佢ex
之後我見到就唔開心同佢講啦 點知佢remove咗我 而唔係個ex
個刻心都淡鳩埋 佢話睇得咁唔開心就唔好睇囉
佢follow其他ex我都唔會講啲咩 但依個ex係之前整散我同佢先同到佢一齊 所以我先咁介意
之前佢未開新ac個陣個ex無啦啦follow返佢個陣我都講過 想佢係ig post下我點知佢又唔肯 今次仲要remove埋我
其實佢係咪唔係咁愛我同埋個ex重要過我
咁你又有冇del你ex
有啲人係奇怪地認為
平時contact list有個朋友同事或者點頭之交係無乜特別
但如果呢個人係ex咁你就一定同佢有路或者期待返啅

背後係無邏輯可言
你情況又唔同喎,樓主係一路加落冇del,你情況係突登加
我覺得facebook unfriend ex係俾現任的一種安全感 係一種無關痛癢的瑣事 如果因爲呢件事而煩惱 就代表你男朋友care佢個ex(fact)
fb留ex唔係出軌 但明知現任唔鐘意都留就係有無尊重現任既問題
講到一夜情咁偏激 如果無肉體關係呢?佢覺得同異性去街飲野落club都無做對你唔住既事
係咪都係就算你唔鐘意佢去 佢都可以唔理你?
話只係你自己疑心重 唔信佢? 再鬧你無安全感係你性格問題?
可以睇吓#946
點解Unfriend 既原因唔可以係依家條女介意呢??
一定係因為仲care 佢先可以unfriend架?

大把人因為而家條女介意unfd 人啦
唔只unfd個ex呀, 要求unfd埋普通女仔fd既都大把
條友唔會覺得你有精神病,只係覺得你麻撚煩on99

就一個正常成熟既男人而言,你只係無野搵野黎搞,依家一定就唔鋸你架啦。不過大方既男人過左度氣就算鳩數架啦

如果佢同你嘻嘻哈哈果陣就咪再了出黎講就ok啦
但依家我男朋友反而屌9我話我煩
屌好撚sad呀 佢remove咗我
係咪姐係ex重要過我其實
如果佢真係堅持呢個係佢核心價值觀,冇得就,咁咪分開囉,得接受同唔接受。

感受到唔尊重可以係因為自己自卑,今日唔del fb覺得唔尊重,聽日就改電話,後日就搬屋,原因都係一樣,冇安全感。呢個情況樓主男友已經好尊重,有公開關係,有同樓主解釋,最後重del埋,有幾唔尊重?
我真係唔敢答你啲乜
無野做搵野黎搞? 依家講緊樓主下下望佢男友個fb都見到佢ex無病呻吟 夜夜笙情歌
就算對象唔係樓主條仔 見到都篤眼篤鼻啦
嘩屌
我可以直接同你講
呀妹你搵個會珍惜你嘅人啦
起碼你男朋友肯做啲野安撫下你呀
你已經好幸福
你地最近有無其他爭執?
如果無 可能真係鍾意極你有限
哈,如果你係講真,咁我企你果邊啦
你又無迫鳩佢啲咩,你可以直接俾帽佢戴都得架,男女平等
佢remove咗我個陣真係好傷心 真係有心痛既感覺
無呀 佢仲話3月同我去旅行
Del一個仲鍾意你,而且好可能姣底既人(根據出軌歷史),有乜咁難為你呀 講到樓主好港女咁,就算我作為男人都睇唔過眼啦
我淨係同佢講咗句我唔開心 因為佢ex
之後我就removn咗我 仲發我脾氣 話要平復返心情先理我
我係咪真係有錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞