我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
嘩屌你男朋友咁衰嘅
快撚啲飛咗佢啦 唔好出嚟害人喇
樓主唔主動睇佢男友手機根本唔會睇到
你調轉咗講?
飛咗佢咪會出嚟害人囉?
從來唔睇手機 呢度夠唔夠「信」
我係睇佢啲POST有咩人LIKE而搵到
都一樣姐,都係你做主動
我自己fb有幾多人有冇講過野冇關係個喎
如果我男友唔中意叫我del一個陌生人既fb 我冇所謂
因為只係一個陌生人
我明你講樓主男友唔DEL左佢,可能因為懶,無所謂,或者FB多個朋友好睇D
咁咪翻翻去我之前講過既問題囉

COPY埋比你睇

1.其實如果男友冇諗住同ex再有交集 咁即係唔係朋友係陌生人啦
咁為女朋友del一個陌生人有幾難?我真係唔係好明
如果話樓主死都要佢男友del一個朋友fb就話自私姐
del陌生人fb好難?咁即係陌生人重要過女朋友囉

2.可能佢真係對ex冇野,純粹個時分左手冇del到,而家比現任搵出黎講就唔想del覺得佢管住曬 <- OK我接受 有人唔中意人管
但我自己就會覺得呢個都唔係管好嚴姐
如果對ex冇野,即係陌生人,咁del左陌生人個fb都叫管住曬
佢男友唔想比人管多於比翻多少少安全感女友 (留意翻係叫佢del左陌生人個fb only)
係咁既話我冇好野講

然後你最尾佢EX問佢男友,男友同佢EX呻個個問題
係後話啦
識唔識分曲直
大家都錯,打和
你錯在唔決絕d,應該禁埋佢用fb
佢錯在識到你
見最後嗰句就知你有幾自我中心
曲直都唔啱邏輯
我係男

如果個ex派帽加唔係餘情未了,我諗唔到有咩理由唔del

唔洗現任叫都即del啦

Ex黎炸喎,派帽都重有friend做?當有friend做,咩以家重有人用Facebook 睇人地的野既咩,要聯絡大把方法,del個Facebook 幾咁閒
d女人成日都係咁
又要迫男人做某樣野,個男人開頭唔肯做,就算後尾妥協肯做都係要比條女屌,搞到大家都唔開心
個男人妥協完又會比條女鬧話你唔係心甘情願做呀冇意思啦咁
哂鳩氣真係 唔迎合你心意根本做乜都係會比女人屌
學上面話齋,你條仔真係要搵番個EX,DEL鳩左FB都一定仲有其他辦法架啦
DEL FB呢D只係門面工夫
你男友同佢有傾開偈?
睇番你之前d post, 睇落你地本身都危危地
唔係話唔好咁愛就係分手
男朋友帶你去餐廳食飯仲講明係同ex黎過
你sure段關係係健康?
主動去睇.....又真係發現有姣西..
咁樣去保護自己段愛情都唔得?

如果真係咁介意, 條仔咪同佢分手囉
唔咩開心姐, delete 條舊菜就唔開心
咁好難說服人佢無野囉
其實係條仔廢O者, 冇原則, 唔做就唔做, 唔係俾條女講多幾句就會做
2018年都仲有聯絡過
拿 今次我撐你呀
係佢仆街
根本係問題製造者

理撚得你有咩選擇,點都係唔開心㗎啦

掘個坑出嚟逼人同自己一齊跳入去
真係再見亦是朋友嚟喎
其實佢男友話唔想影響ex情緒我都理解
如果明知咁會影響到人,而唔理佢就咩事都冇
偏偏女友就要放自己上兩難黎換取安全感
唔好忘記男方都需要安全感
有一就有二
吓吓都用安全感為名放自己上兩難既話
其實係好大壓力
我用左一個你無得揀既方法去迫你一定要del
我自私左,我應該俾你作出選擇,佢走或者我走

呢個方法唔死咩?

你FB都有D人你唔中意你咪一樣唔DEL一樣咁炸MA

我只係講,可能會發生咁既情況,本來佢地都無聯絡,就係咁打開番話題,有幾奇
有時男人就係覺得,我同佢都無野,你洗唔洗咁大反應呀

同得你一齊你都無信心,我以後係唔係唔可以有女同事?

久而久之就會出問題
del fb= 保護到?
如果佢哋冇野,del fb反而俾個機會佢男友諗個ex
如果佢哋有野,明顯del 唔del後果都一樣
睇唔到呢個行動點保護愛情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞