我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
同我女朋友一樣 自卑 覺得男朋友係世界唯一
我都想我女朋友對自己有多D信心
唔相信我咁易比其他人搶走 OR 自己留唔住我
試下掉轉係男人開POST講條女唔肯DEL EX個FB睇下會點
犯法野千期唔好做
del 唔del fb 唔係重點
重點係, 我係男人, 我唔鍾意受人控制, 我唔想del 就唔想del, 你一句叫我del 我就要del? 咁我仲係男人黎ge?!
咁如果你個ex過得唔好呢?
好似樓主條仔個ex咁,日日叫晒春,又話掛住條仔呢?
分咗手就冇關係嫁啦,八乜鬼嘢掛
要del就del晒祖宗十八代,剩del佢一個同攻擊佢有咩分別
係其他人fb都會見到佢資訊,咪又係手痕禁入去睇
臭雞
原來連登咁多感情專家

我覺得感情不嬲都唔係一種咁神聖嘅嘢
因為有感情先會妒忌 先會變得不可愛
其實你依家都sense到因為呢件事雙方出現不快嘅情緒
不如直接攤開講清楚

我自己就覺得del曬ex嘅一切係對新一份感情嘅尊重
雖然我冇逼自己男朋友del曬
但我每次都直接講明我見到係會有負面情緒
而我自己係會將所有嘢del曬先再開始另一段感情
通常對ex仲有留戀先唔會keep個ex嘅IG/Facebook.
唔通你會想睇住你鐘意嘅人同其他人嘅親密野咩。

如果佢都可以好坦然咁公開關係,根本就唔需要擔心。

老實講,要搵實有方法搵,想留住人係應該做好自己表現得大大方方,好過做呢啲野。
比你更幾過份嘅港女都有
其實你都算正常

果d每一分鐘都攞ex黎講
guilt trip男朋友嘅港女更加可惡
咁即係將自己價值觀硬套落人哋到囉
「就字面睇 樓主男友似關心個EX多啲」只係因為係既價值觀係咁,唔代表佢男友都係咁,「女仔嘅安全感好重要 」咁男方覺得不被信任既感覺又唔重要?「男友連咁都唔肯做」都只係你既價值觀,佢可以嫌麻煩,可以唔想對任何人都咁絕,唔想節外生枝,大把理由唔想去做,咁又邊個體諒佢呢啲感受?「樓主講到明個EX 係有暗示 但係男友就咩都唔做 仲可能好enjoy」咩都唔做就係最好既處理方法,重要誅心論屈人enjoy?學樓上話,係唔信既坐監都怕佢轉基
所以我見到啲回覆都cls,
就係你呢啲麻煩友迫男友做無情既人,請問有咩謂?對自己有自信啲啦,男友宜家又唔係出軌,其實敵不動你不動先係上策囉
同意
我相信一段關係裡面大家都要俾到對方安全感
樓主無安全感 咪會逼個男仔del fb嚟拎安全感
呢樣係唔好
但同時個男仔明知個ex仲鍾意自己
明知女朋友覺得唔開心 無安全感
真係愛佢嘅就自己做翻啲嘢啦
可能我自己都係醋罈啦
我覺得樓主無問題喎
係要求男朋友unfriend嗰度做得唔夠委婉啫
對ex無感覺做乜要留啫
佢唔想傷害ex
但咁會傷到我
做乜要咁在意嗰個曾經傷害過你嘅女人
咁我又算啲乜?我就唔重要?
樓主係做得核突咗啲啫
出發點或者諗法都無錯
呢啲臭閪真係好撚煩
我有講呀
我唔係唔講然後自己發嬲喎
我有表達我睇到唔鍾意 想佢DEL
當然 我明白我係唔應該控制佢DEL唔DEL
咁假如對方唔肯DEL
即係迫我一定要大方接受 咪一樣係迫
個個淨係屌我
個男朋友比人逼迫, 唔通又會有安全感咩
而家得女人要安全感呀?
你ex知道你地址會搵到你,你唔搬佢有可能搵到你我好冇安全感,你有責任俾安全感我,所以你要搬屋,唔係就唔係真係愛我
講到底咪又係自卑
覺得自己不如個ex
我覺得,個男既根本無忘記過佢個ex。
大膽點講,佢搵你公開個關係其實係想激個ex。報復佢派帽嘛!
你del埋佢,佢咪無得威囉!
大膽點講,佢唔係真心愛你,佢當你報復工具同水泡!

已經唔係你呢件事自唔自私既問題,係你以為你新男友真心愛你先係問題。
我覺得,佢根本唔愛你。趁剛開始,快斬纜啦。
佢已經公開咗關係,已經讓步,你既讓步又喺邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞