我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
冇問題
之前都比ex 選擇要我定佢老母
結果佢登報脫離關係再趕左條死廢老出街
好心你啦,一直引導人哋向分手嗰邊睇
冇證據又屈個男對ex有愛情感覺
其實原因又無視
其實唔係咁多人鐘意咁斷絕關係法

因為做唔成情侶,之後都有朋友做,以後分分鐘成為佢前途嘅少少助力

不過講嚟都浪費心機,妳可以繼續妳嘅唔開心
我反而唔明你最後嗰句既思維
「怕封咗ex佢會打黎同踩上門搵我」
所以你唔BLOCK EX係因為怕佢搵你
並唔係你上面所講既處事原則 唔鍾意咁絕既理由
不過你都係估我男朋友點睇 我同你都唔知實質係點
係你ff我係毒撚咋
你男朋友醒呀
咁樣做又tum到你
又激到個ex
一舉兩得
同意呢個諗法好嘔心
乜撚野打唔過
咁撚回味舊屎咪翻撻囉
定係人地唔再show你咋
又多幾條港女叫人分手先下手為強
笑撚死
可能最初根本乜事都無
而家自己被害妄想就嚟害返自己
個Ex真係要多謝佢哋
終於有人講出嚟
女人做乜嘢都係臭雞
如果樓主扮男人出post
到時就屌柒條女唔unfriend ex
條女係臭雞
總之女人全部都係臭雞
就係唔識分先信你嗰套
又話顧形象唔係真愛
一陣又話要分輕重
你唔俾形象係人哋既重?
痴撚線 依家分明樓主條仔個心仲有個ex啦
唔係既話條仔點會咁介意del一個唔關重要既人既fb呀???

利申:我乜都無做過 條仔都係番去搵佢個ex
因為佢根本當我係水泡 最後發現都係唔捨得個ex囉
臨走個陣仲同我講佢有幾愛佢個ex ,想同佢結婚etc
連登concept: 所有女人=雞
唔應該叫人分手
但要有條仔打蛇隨棍上, 用呢件事做藉口吵大獲/分手既心理準備
其實一直講緊佢地兩個自己係咪鐘意對方 就係咁簡單
唔係得我一個咁睇
你自己可以有自己睇法
你覺得男朋友無問題
點解我又唔可以覺得佢男朋友有問題?
而家得我一個覺得會分手?
一早已經有人講緊啦
淨係揀我嚟覆
呢啲就係你嘅理性同埋邏輯?
所以我話理由可以好多,我只係舉一啲出黎
而唔會一口咬定佢係對ex有意思
況且根據你講既佢都肯就你讓步
佢都係人,會唔開心,但唔開心都肯為你做先係重點
咁果陣你條仔同佢分手係邊個提出?
點解小小事都可以化到咁大,我真心覺得你冇野搵野嚟嘈
而家有班姊妹教你點將被害感覺無限放大
繼而叫你先下手為強做分手先嗰個
有班仔就教你點樣令大家舒服啲
可以持續相處落去
你自己諗清楚邊個害你邊個幫你啦
睇到都想嘔
過千個負評咁撚勁
下 唔係好明
我唔知佢男朋友點覺得啦
咁即係佢男友心中個份價值觀/意見/感覺緊要過佢而家現任
咁理性D分析 只有兩個可能
1. 仲在乎ex (正常人都會照顧左現任感受先,而佢男友話因為唔想hurt人所以唔del,即係佢為左唔hurt ex而令樓主傷心/冇安全感等等)
2. 保護自己既感受,唔想俾人管/控制/干擾待人接物既原則(見你其他留言咁講)
呢個都有可能
可能佢真係對ex冇野,純粹個時分左手冇del到,而家比現任搵出黎講就唔想del覺得佢管住曬 <- OK我接受 有人唔中意人管
但我自己就會覺得呢個都唔係管好嚴姐
如果對ex冇野,即係陌生人,咁del左陌生人個fb都叫管住曬
佢男友唔想比人管多於比翻多少少安全感女友 (留意翻係叫佢del左陌生人個fb only)
係咁既話我冇好野講
大家價值觀唔同 諗下係咪真係適合繼續一齊
俾意見就緊係要理性分析
樓主自己都話男友實質點諗係唔知
但你就一味主觀感覺話人哋男友一定係有路
如果樓主俾你主觀感覺影響到就對佢男友好唔公道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞