我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
本身有諗過講多兩句講清楚
不過懶所以冇 鬧人唔該追下post啦
原來而家啲人理解能力咁差
我個句「女既覺得好小事」 係指男方覺得小事囉on9 而女既就係覺得唔小事先會講
如果男方當ex係陌生人 咁del個陌生人fb你覺得好大件事???
可能你只係活係虛擬既世界入面所以fb 朋友人數對你好重要啦
駛唔駛同樓主拍返條中出video再book個期去做結紮?
咁你都識講互相尊重,事實佢係做咗野,之後就質疑佢做得唔夠,咁互相尊重既互相去咗邊呢?體諒又去咗邊呢?
講真有啲人唔中意揚連關係都唔會改,「合理/應該」係價值觀問題,你既合理未必係佢既合理
另:對方應該會睇啦,話咗重對個男有意思
sbt
屌,你明唔明我問咩架?咩del唔del關我撚事咩
我淨係想知樓主話佢EX仲鍾意佢,其實會唔會係自己諗多左,想睇下有咩真憑實據

假設EX根本係無諗過翻撻,逼男朋友Del FB就係無謂嘅動作
即係個男既點玩都得 只要無出軌
連自己女朋友感受都唔洗理 你無安全感係你自己既事?
不過又唔係唔理解你點解要咁做
仲要成班藍字user會覺得無問題

係男人都應該知個重點唔係咩ex,而係迫鳩完之後原來又係發癲,咁你要我做呢啲濕鳩野黎把撚?
跟本唔搞佢就唔會有野
你對條仔無信心,對自己都無信心
做人可唔可以多啲自信
唔好成日諗條仔實會同人出軌
之後就管呢樣管呢樣
要瞞你有乜難?

依加人地都未開始出軌 你就搞鳩住條仔
破壞緊自己感情
遲啲出事真係咪怪人
因為係你自己搞黎搞去以為咁樣好好 好有用搞到條仔實覺得你好煩膠
同你講 佢遲啲識咩女性朋友實會收收埋埋
萬一啲女正 或者想食你條女 你到時就真係玩完

有冇諗過點解係你一直驚條仔有第二個
依加你條仔冇搞呢樣搞果樣 驚你有第二個
你咪又一樣專一對佢
因為你整體黎講 根本就柒過條仔
你咪覺得佢成日會出軌 搞第二個
如果你係咩女神級 你條仔驚返你有第二個添啦

咁多時間check人fb ig snapchat
係我就用啲時間就提升自己
同朋友見下面 玩下 開心下
做自己野 進步
自己越黎越勁 對方咪越唔易出軌囉
就算真係有第二個 分左手都易搵新對象啦
如果佢同ex同一圈子 unfriend真係好肉酸 仲要係公開關係之後unfriend
真係痴撚線
所謂係你就係你
意思係你唔多手多口強迫大家
姐係自然而然

下一歩改變自己
公開關係有幾大步, 真係人人都唔同
當然有啲人覺得好大件事, 不過(我相信)對好多人黎講都係普通事
即係你拍緊拖, 你地問你係咪單身, 你無事無幹唔會答單身掛?
互相尊重呢樣, 就真係唔知佢兩個平時點相處喇, 但係咪男人都唔會介意女友同ex 有聯絡先? 有人會介意, 有人唔介意, 咁睇下你女友係邊種, 都睇下你會唔會回應佢既介意囉。
有時有啲感情真係無得並存架喎....無得兩全其美
咁咪睇下你揀個EX友情, 定係"任性自私" 既女友....
但好難話佢女友係錯
擺明啦下化
你唔信人就唔會揀人,問咗1就1,2就2,又要唔信又要一齊?下面你講既野,都係因為人哋覺得重要既野唔係你覺得重要既野,你咪用自己角度去分析,再將呢個分析當係客觀事觀套落人哋到話人有問題,冇代入過當事人角度

好似我舉例話食中意既人屎尿,你立場就即刻唔同,因為你代入到,你就會識講咩輕重之分。咁形象於你小事,於人可以係大事,人人核心價值觀唔同,你又點可以用你既價值觀去judge人哋唔在意個女仔?

如果大家安全感既需求都有抵觸,咁重點一齊呢?
你煩唔煩呀 係你既自然係你 如果你男朋友個心係你道 咩都唔del 都唔會有任何影響
咁大個人del同唔del都令你咁煩惱
成熟d大方d啦
我個EX暪住我同EX聯絡仲出埋街
即飛
大家休息下啦 應該都差唔多要埋尾
個陣一星期見4-5日
有次佢同男仔fd番大陸
番黎見到佢電話用佢fd個fb睇個ex

最記得係佢接我放學 行完街坐係水池邊無啦啦講分手
講聲對唔住,自己知衰囉
唔講清楚大家都會有條刺,
然後唔再咁逼對方去行你自己個套
我見你都覆咗成日,唔攰咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞