我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
公開戀情好基本姐
咁都算讓左步?
冇分別係指對偷食黎講
但del呢件事本身都可以影響到男既感受,例如佢唔想搞到太難睇,唔想做到太盡,可能唔單止ex,對其他人都係咁,呢啲感受咪係男方要付出既成本
女,你係男?
明既,其實真係男同女諗野好唔同
多數男既就會好似你咁講咁諗 相反女既就會覺得其實都好小事 點解唔可以就下我
會唔會日後要求多多呢啲
講到呢D已經係好細微既感覺 點相處
得佢地自己兩個先會知 先溝通到
冇得講啦
其實分左手仲post呢啲野,本來係佢肉酸
但而家你介意兼搞到鬧交就搞到變左你肉酸,你自己走去跟佢劇本玩
我都唔信啲男人知道女朋友個EX仲對佢意思係厹會無反應
其實真係無意思架
問返佢接唔接受到 實係答接受到
佢唔咁樣對我做 係因為唔想我咁樣對返佢
一切都無意思
我男
所以我話未必一定係有路
你可以話男既點解唔退讓我上面講既野讓樓主,咁就睇大家核心價值觀有冇抵觸,不過我傾向拍拖唔係request sth, 而係pay sth先可以長久
你自己諗啦
你食屎,個悲劇係你自己做成
樓主,建議你去下其它forum留言,攞多d意見平衡下,例如baby kingdom, she.com個d

我覺得你無乜做錯
真係好撚煩
自己做錯野仲要講悔氣說話俾條仔聽
男朋友你睇到既話快快手飛左佢啦
祝樓主早日分手
第三句其實冇問題,己所不欲
就算係己之所欲,都唔代表會係對方之所欲
好似你話你男友唔想你單獨同男出席活動
但你認為維護自己朋友圈係你核心價值觀,咁我都會buy你
我都覺
條仔咁都覺得委屈根本佢自己都未放得低
咁就要睇佢男朋友點諗
自己既感受緊要啲定女朋友

佢男朋友話咩影響ex情緒都多9餘
佢比人笠綠帽 女朋友登佢唔抵 佢仲諗返個ex感受
話唔係藕斷絲連都唔信
我覺得你無問題喎
如果EX無野, 根本就唔會令人想佢消失
就係佢成日係度邑邑揚揚先乞人憎
最慘個男唔覺得有野, 但到佢都覺得果時已經太遲
愛情不嬲都係自私架喇, 要咁大方就同人換妻啦, 仲邊有帽事
而且自己捍衛返自己愛情姐
如果唔係太過份 (例: 日日為左個EX而嘈) 其實DEL左個FD有咩問題?
要做朋友既, 唔add fb都係朋友, 唔會因為unfriend左個人就無左個朋友既
藉口黎姐
個問題根本唔喺Del唔Del FB度

問題係你地嘅處理方法根本唔啱

男朋友係對ex念念不忘嘅話,Del FB有用嗎?大把方法可以私會啦

重點係信任,同埋理解

你信任佢嘅同時,亦應該站喺佢立場去理解佢點解唔Del

可能你覺得Del咗佢係做多一步,無傷大雅,但係用咩方法去達成呢一步?

你男朋友係喺你威脅,逼迫下Delete,而唔係經過溝通,協商下達成嘅共識,你喺佢心目中已經係無理取鬧嘅衰人

你男朋友真係慘
佢男友最後都係選擇del咗,不過樓主心中都有條刺咁解
放心啦 你都準備變ex 唔洗要求條仔太多野
講到好想喊
我已經唔想理咁多野 對或錯
到最後佢都有為我做左呢件事
我只可以多謝佢 感激佢 就這樣
擺明等機會翻啅
老老竇竇大家個腦真係唔同結構
我完全唔覺得share 啲咁嘅feed 有咩特別含意

如果個個post 都同一主題就唔同
還是佢tag 咗樓主男友?
男朋友唔可以有Ex

男朋友唔可以有老母

男朋友唔可以有Friend

男朋友唔可以有其他興趣

咁嘅男朋友一定最安全
我男朋友都知個女仔仲鍾意自己
喊乜鳩呀大家冷靜下先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞