我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
係呀
佢話我返工太得閒 亂諗野又亂咁睇野
叫我報下興趣班唔好做廢人喎
仲話點解咁唔鍾意佢EX都係要上FB睇佢POST乜野
原來一開始就錯左 我唔應該發現佢FB的
逼人DEL係做多咗
不過佢男朋友都唔識DO唔識去避嫌
女人係無止境得一次, 就要永遠就
你一定要由一開始就要殺死, 否則女人係會得吋進尺
唔覺樓主有錯
仲留fb做咩
咁你衰
其實你冇錯...點解要比佢話係廢人?
人哋有人哋既待事原則,冇出軌既話根本唔需要改變自己既原則去「避嫌」,何況呢個「嫌」可以去到邊個地步冇人知,一陣樓主要佢改電話佢又要識do避嫌?要佢搬屋等佢ex搵佢唔到又要識do避嫌?
我問佢
你唔DEL,OK
咁我呢,有咩方法令我好過啲?
佢話 : 你唔好睇唔好諗,搵啲野做下
大家價值觀唔同,講黎無意思
老老豆豆,覺得你男朋友比你更自私更自我中心,唔識諗點解你會咁做,就一味識得話你。
佢話唔想del個解釋根本好牽強。
你仲想同佢一齊嘅話,你可以做啲嘢去遷就番佢補獲嘅...
但會唔會徒勞無功就唔知啦
就係價值觀唔同要互相體諒,而唔係迫男方接受自己嗰套
連登仔帶風向
好明顯樓主男朋友仲好緊張個ex感受啦
如果真係冇哂野當佢陌生人點解咁抗拒del fb?
分分鐘樓主男朋友都係利用樓主向個ex示威咋
樓主嘅不安感可以無時無刻咁出現
唔通樓主同ex食過麥記就以後唔可以食麥記
其實為左fb呢啲芝麻綠豆野要嘈咁耐
又要花咁多特登走去stock人fb真係會顯得你好得閒冇煩惱
去stock另一半既過去真係一個自己搵野黎煩既行為
無論過去係點你睇完都唔會開心
的確佢做唔到啲咩令你好過啲
因為呢樣係你內心既問題
你呢啲POINT
佢喺我第一次提出既時候已經講左
就係因為咁 我當時先STOP左無迫佢
因為當下佢係說服到我既
但第二次 佢都費事再講直接DEL左先
但DEL完就表達不滿咁解
你呷醋係正常
但有一樣野你永遠改變唔到
就係你男朋友曾經好愛呢個女仔
呢個女仔對你男朋友既影響你永遠做唔到
人係唔同時間拍拖既心態根本唔同
如果你真係想完全取代或令佢消失根本冇可能
你應該做既係尊重佢呢段關係
你可以同佢計畫下你地將來
而唔係掉晒佢同前度既過去
當有朝一日你男朋友可以大大方方同你傾呢個女仔
佢先係真正放低左
而你咁樣逼佢 佢永遠唔會有呢一日
可能樓主男朋友都係當佢水泡
樓主係咪覺得
你O既說話, 你條仔一定要跟
如果唔跟, 就迫都要迫到佢跟?
痴撚左線咩
Del左就由佢
你條仔既然都決定左做
點解要後悔

真心其實係咪妳好想傷害佢EX啫?
人地都del咗然後妳叫人add番
係到底天真定攻心呀
咁我都好理解到佢感受,因為佢知道理上你唔會再信服,所以有啲晦氣咁del咗佢
爬文啦 我無叫佢加返
佢自己假設 "如果我俾佢加返" 咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞