我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
打開個閪畀佢中出補償返啦
其實冇所謂,反正我講咩佢都睇到
另一半唔識做反而將個責任俾返冇安全感果個
係呀,你覺得可能係小問題,我睇就可能係大問題,係大家代唔代入到既問題
聽日佢要你改電話你又要識做,後日要你搬屋你又要識做,咁我都好冇安全感
我曾經有個舊同事出國完返嚟搞exhibition
我喺唔知fb 定whatsapp 恭喜下佢寒喧幾句
點知條女問我係咪同佢有嘢

我都費事講咁多
一味話佢真人好樣衰係咁踩
咁佢就buy 咗安樂晒

同疑心重女人講嘢係唔可以講道理
你願意嘅話可以講啲美麗謊言氹下佢
唔願意嘅可以直接無視
你咁講都同意...
但唔知佢地兩個個人本身係點, 如果個女仔本身係煩, 乜都無安全感, 咁我覺得咁做都無用, 反而令男友唔開心
但如果本身個女無其他要求, 而男方又成日唔得決絕既話, 我又覺得呢個動作亦無不可
真心要睇下個出發點囉, 但如果你好愛對方, 有時都需要做多少少令佢感覺到
唔係下下為左尊嚴就落哂閘
del 左facebook 都一樣可以有其他聯絡方法的
成熟d 先學拍拖啦
Mr.Mean: 另一半唔識做反而將個責任俾返冇安全感果個

其實真係要睇下條仔識唔識做
男仔會想女仔體諒同俾面佢地, 相反男仔有無俾面個女仔先?
互相尊重係一定要既, 但男方有無咁做?
咁其實佢而家對你好唔好先?
如果好,咪當放低過去都要時間,迫佢係唔會快啲,你地自己製造多啲回憶,開開心心等佢慢慢自然fade out囉
如果本來都唔多好,其實就算佢個ex唔存在,佢都唔會愛你多啲架喎
我唔肯定你男朋友係邊種
有機會係個心仲掛住,但更大機會係本身怕煩冇del fb

你未話覺得佢所有理由都係同ex有關,我其中一個理解到嘅意思係,佢覺得好地地突然del,會顯得佢好小家
有啲人係重視原則多啲,你質疑佢個動機,就更加同你唱反調,未必剩係同ex有關

只不過佢講到咩對ex二次傷害嗰啲就多舊魚啦,係人聽到都介意

其實我覺得兩個都有問題,可惜你用左一個比較專橫嘅方式處理,成件事個責任就去左你度
但既然唔係要分開,下次再有呢啲事情就試下好好溝通,真係睇法唔同,就嘗試諗下佢性格咁諗合唔合理
如果真係接受唔到,就係你地唔夾
除非你地拍拖前根本咩話題都無
唔係唔會無嘢講
只係你想唔想講
樓主,我有問題!
你話男朋友個EX仲鍾意佢,你有啲咩證據呢?
多數呢d情況就算本身係冇野
條女咁樣迫條仔做d唔想做既野 = 俾個ex有位入爭返條仔返黎
男方一開始咪喺fb公開咗關係
之後佢又request要del 埋佢
你代入吓男方,我都公開咗,冇幾耐重要封埋人,一沉百踩真係好難睇,一係就會俾人覺得自己小家,唔係就俾人覺得俾樓主既食到應
咁不如話條女唔識做反而將個責任俾返無事無幹果個

係咪女人扮男user,如果你兩個係男人,一係鳩毛未生齊一係死gay佬要賓周黎做擺設
係仲鍾意又點? 同del 唔del fb 有乜關係?
del 左就會唔鍾意?
既然咬定條仔仲鍾意人, 咪分手囉, del 左fb 又幫到D 乜
撐樓主

如果不在乎,就唔會唔開心
你條仔極有問題

但我比負皮
因為你無屌七佢
其實公開關係對男方係好大既一步?
如果拍左幾個月, 公開唔係好合理/應該咩?
另: 其實unfriend左, 如果對方唔刻意去睇, 其實係唔會知架喎...
全部人屌樓主有問題,真心唔覺有問題。

先唔講迫佢呢d 行為先,其實可以慢慢傾。

點解個男咁唔願意del?
因為仲有留戀,姐係你del 一d 已經好耐冇contact 既人,都冇乜所謂一樣ja ma
唔肯del 咪姐係有問題囉。

已經有一段新關係,好應該做好自己,唔好令大家段關係有誤會。呢d 叫避嫌。咁段關係自然小誤會,而長久。

呢到個男仔已經唔成熟。
其次對佢ex 仲有留戀。過左去就過左去。要fd 一早fd 返。點解仲要留。

仲要話你bf 公開同你既關係係插個ex 一刀,大佬啊,呢d 至正路比名份你啊。
唔公開至有問題囉。

家陣係你同bf 拍拖定同佢ex 拍拖。點解要care 佢感受。分左手咖la
男又好女又好, 都係user, 而家上網使唔使上報埋身家?
你有你留言, 我有我留言, 討論下觀點姐
冷靜啲啦user
一個真男人對住呢啲婆仔野,一撚唔係咩諗住個ex
係你咁樣搞到我好撚無臉

如果係有路,肯定fb都唔鳩俾你知
aggerffrr
逼人做一樣野都唔夠 仲要人一定要做得開心 你呢d人真係千其唔好有權力 成世做低下階層就唔會影響到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞