我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
樓主,雖然我質疑你,但我非常同情明白你,亦都認同安全感係需要主動比,男朋友都有唔岩嘅地方,但想你明白做女人都盡量唔好太敏感,你男朋友話知佢仲鍾意,咁佢有無證據呀?咁如果佢知,佢又點知?會唔會係佢地有傾過計?

唔好拎人地post fb嘅野嚟幻想太多,除非EX指名道姓同佢表白啫
一早要del 唔del已經好可疑
親口話我知都仲有假
咁即係唔過你自己條底線就得
但女朋友條底線就唔洗理
ching你都幾自私喎
唔知調番轉女朋友咁對你又得唔得呢?
唔係鍾唔鍾意問題,你自己都講咗,冇愛到可以xxx都係唔愛,所有野都係你自己講

其實你up乜鳩
唔明做咩要燒埋ex一疊 你條仔如果唔鐘意個ex 就冇咩好討論 你一定要扮死狗 但而定就係唔定
識玩緊係同男友一齊睇佢ex d post, 有咩柒野就笑鳩佢
咁對又即係點對呢?
佢有ex喺fb我唔會叫佢del,我女友又唔show佢,我都唔會叫佢del架喎
pmed
其實你男朋友夠膽同你講 即係佢都無咩可能同對方一齊返
而家佢都做左咁多野 我建議你唔好再鑽牛角尖諗點解佢愛我佢唔乜乜乜乜 對你地行落去無好處
事實上呢單野都無得完全話邊個岩邊個唔岩
你幾大呀小朋友
做錯俾人屌咪同你男朋友道歉
同埋係呢件事上學習.咩撚野叫唔做都做左 可以點
完全係小學雞行為
其實樓主錯咩?
既然分左手,點解樓主男朋友要顧佢感受?你話大家仲係普通朋友各自有新生活就話姐
想講一段關係,你要選擇照顧第三方既感受而忽視自己另一半感受已經有間就題
咁如果你條仔親口話保證呢世都唔會聯絡佢個EX,你又會唔會信佢講?

其實我明白好多人控制唔到自己擔心唔擔心,我知你唔係想做衰人,情緒敏感嘅人係關係入面經常會折磨到大家好攰,如果你真係想自己諗開啲嘅,你試下搵情緒勒索呢方面資訊,盡量做個明事理嘅人

雖然我始終覺得男朋友唔係咁識做,錫下女朋友咪比佢任性下一次半次,反正del左又無cost佢啲咩
慘在而家原來結果係兩個都唔開心
會好無面?
哦 我問嘅原因係
樓主因為認為EX仲鍾意男朋友,所以要佢del fb
咁如果EX根本唔鍾意,咁大家就為左一場無發生嘅事嗌交
即係你女朋友出去玩 你覺得係出軌個種呀
到底要幾唔弱智先可以打得依段野仲話返條仔唔成熟
仲要自我感覺良好
到底做左幾多年人?出黎做過野未?
知唔知咩叫凡事留一線 日後好再見?
多個朋友好過多個敵人有冇聽過?

先唔講del fb就當了結係有幾弱智既一件事
Del 完係咪佢個ex就唔撚再存在係依世界上?

再者佢個ex唔係男人 係你地依d女人呀
乜撚野del左冇所謂?女人po相你比少個like都即刻unfriend你啦?

此地冇銀del左佢
如果係男人fd咪當少左個朋友囉
但問題係女人
佢係個女人呀屌你老母

如果你確保聽日就去黑洞又唔存在人類同網絡
永世都唔會見咁咪冇問題囉

但如果你仲係依個世界而佢仲未死
你覺得佢會點同其他朋友講?

好似上面咁講 如果仲有共同朋友
條仔可以比人唱足一世都得
:做男人做到咁小家del fb咁幼稚
你叫佢仲回點見人?

佢唔del 唔係因為佢有留戀
而係依個行為冇意義仲會落人把柄

佢要既唔係個ex既回憶
而係分手後既氣度同形象

有朝一日係街兜口兜面見到佢個ex
你又拎電話出黎再del多幾次佢fb呀?

唔撚係囉
係當見到普通人咁對待 hi bye
姐係同條仔依家所做既事一樣
因為佢ex已經唔重要
跟本唔會在意佢既存在呀

明唔撚明呀?
我男友都覺得其實咩都無發生
係我自己幻想出黎然後當左真
佢覺得我有精神病
其實我個人覺得係鬥氣
好多男人就係特登唔讓你,因為怕你得寸進尺
咁你平時對佢要求多唔多先?
其實最大可能係你男朋友知ex有stalk佢 如果del左佢會發現又會再搵你男朋友問 又會有不必要o既聯絡 如果本身有mutual friend就可能更多人問
真係諗下都覺得煩
你咁講法即係你覺得fb留ex係出軌?
如果佢覺得一夜情唔係出軌我覺得係咁咪直接分手囉,反正價值觀差咁多都一定相處唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞