我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
每個人都有佢嘅過去
佢係由每一件佢經歷過嘅事所組成
包括佢每一個ex
delete左fb/ig唔等如delete左佢嘅記憶佢嘅感情
如果佢要搵返個ex
你估delete左social media就會搵唔到咩

你有負面情緒你嘅妒忌係因為你嘅控制慾所產生
唔好將你自己嘅自私冠以一個神聖嘅愛所以有妒忌
Agger
對個ex冇感覺點解del完要唔開心先cls
所以大方既人永遠都係最後既勝利者
就算本身好小器 只要識扮大方就嬴晒人心
佢個ex成日喺度叫春搏復合
係女人睇到都眼怨啦
重要個男朋友緊張ex嘅感受多過現任感受喎
就係唔想對人咁絕,係待人接物既價值觀問題,唔等於重有愛情架喎
所以個舊男友根本就係愛個ex。個心根本唔係樓主度。
做SP
分咗手就係分咗手連朋友都唔係
好快樓主就會俾人飛
然後日日上FB叫春想Ex留意
最後Ex覺得樓主講得啱
Del撚咗樓主無眼睇
唔開心唔係因為del 左個人
係因為被迫要做一D 野
今日你叫我del 就del, 他日你又叫我del 老母我又要del 老母?
到你扮唔care嗰陣
佢又會質疑你係咪唔愛佢㗎啦
你一開始應該扮男人出post
話逼女朋友unfriend個ex
成班連登巴打實支持你
然後又講到條女唔unfriend個ex係有路咁
你錯在一開始講畀人聽你係女人
所以就畀人喺連登插你小氣
咁係你既價值觀,唔等於人哋一定要同你一樣
安全感除咗人地畀最大部分其實係自己畀自己

樓主呢個case 就算男友乖乖del 咗contact佢都唔會覺得安全
一樣會走去睇人地ac post啲乜
然後懷疑男女有無同佢暗中聯絡
或者好似自己咁暗中偷睇人地啲post然後遲早食回頭草

個關鍵係樓主唔了解自己有責任
都有呢個因素
今日你因為安全感要我做a,難保聽日唔會用同樣理由要我做b,後日要我做c
感情永遠都係咁架啦
用理性分析唔WORK架
拍拖一定係有得必有失
要睇值得定唔值得
琴日女朋友點醒左我 拍拖係唔應該咁自私
自私從來都係由自己出發 睇你有幾想維繫呢段關係而為對方做
唔為你做唔代表唔愛你 只係可能覺得呢樣野微不足道 怕比人管
佢唔為你安心而DEL 佢自私
你唔肯大方接受佢性格唔想咁絕而唔DEL 你自私
所以最好既處理方法係學習尊重人地
自卑係一種慣常性格
佢會影響你好多野 仲會影響埋你男朋友
所以你地既問題係在於 兩個頂到應一應 同埋你性格自卑
唔畀人分咗手做朋友
我咪唔畀你做我女友囉
咁撚簡單
淨睇字都feel到嗰種港女霸道 無理

在乎咁多形式上嘅嘢做乜啊 知道佢宜家鍾意嘅人係你咪夠
笑死
係呀有咩都唔好上黎兒登問感情嘢叫人俾意見
拍拖拍到你咁冇信心
對自己又好 對男友又好

你都係單機啦
你男友都冇回應ex....
做多左
而依種理由去叫男人做乜乜乜, 係會令到個男人覺得好討厭
安全感從來都係自己比自己嘅。要依賴人哋比你咁你自身能力都有問題。獨立啲啦,你有無夢想或者才華呀咁,積極發展吓囉。人生只有一次,努力自我進步仲好啦。到你足夠好時,睇返轉頭,其實愛情只係人生的一部分咋。
琴日女朋友點醒左我 拍拖係唔應該咁自私

你條女當然咁同你講, 咁佢先可以從你身上拎到著數
呢個就係男人既安全感,同一個理由根本係莫須有,點知要我做到咩地步先罷休?
咁我都覺自己太自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞