我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
樓主真係好自私

首先利申我係女
我條仔日日叫我del咗前男友fb同ig
我心諗都唔會再搵啦,點解係都要逼我del
有時咁啱睇到對方近況點樣有咩問題姐
就算我前男友掛住我,打啲情歌歌詞係fb同ig story講懷念我同佢以前一齊嘅開心回憶,都唔代表我地會復合架wo,咁多幻想

我條仔次次拎我部電話睇我fb同ig個陣,一唔小心見到我前男友啲嘢就會話我做咩唔del,係咪想比帽佢,痴撚線 ,話咩我前男友高大靚仔過佢,所以成日想同佢復合 ,根本係佢自卑
可能本身個Ex真係冇機會
依家有了
係架,問題癥結唔係「會唔會有冇真係咁諗」,而係「體唔體諒佢咁諗」同點互助遷就。正如我所講佢公開關係已經係comfort咗你,但仍然係唔滿足唔體諒
巴打 我真係同你感同身受 唉
呢個巴打就講得啱啦
如果真係冇交集, 對方仲要派帽, 正常DEL咗都冇乜問題啦
DEL個派綠帽臭雞都要怕影響佢情緒, 就睇得出佢仲好在意EX
隻臭雞仲想搭回頭草喎,你冇安全感都正常嘅
不時都見到各自有伴之後同舊愛翻撻
關閪事咩 你男友無放你起第1位
不能同意更多
咁你咪即係迫人接受自己價值觀囉
講黎聽下巴打一齊呻

我都痛苦左好耐先抽身
Agger
個感覺係care ex 感覺多過現任感覺
愛情之間只有信字,只要你信佢就唔會咁做囉
其實樓主都無咩錯
佢男朋友擺明仲係有掛住個EX
港女真係乜都自己感受行先,佢發脾氣,佢岩! 因為你冇理佢感受。
你發少少悔氣?比人嬲幾日跪玻璃先肯睬翻你
突然係social media 見到大合照有我同個ex喎,唔係企埋一齊架只係一大班朋友,又嘈過,又問點解唔delete
DELETE你老母咩?咁所有相都要DELELTE啦?搵個A0拍拖呀嘛屌你老母,自己有過去就得
其實非常簡單 佢係愛你 就算留幾多ex嘅野都唔會有影響
佢係player 你要佢del幾多野佢都係會出去玩

你叫佢del 根據上面兩條路都係冇意思
姐係你叫佢del依個行為係多舊魚
明?
點解樓主好似仲係覺得迫人聽佢話冇問題咁
可以del梗係好啲啦,問題係佢唔del都有佢道理,你唔聽兼迫9人就你
呢啲行為純粹係話俾人聽你有幾野蠻,仲會喺fb呢啲濕碎野上死纏爛打聊交嗌,以後點同你相處呀
一樣,除非女方好鍾意畀人控制/迫
道歉
一日妳唔知錯 唔認錯
講咩都晒氣
我果個仲撚癲啦
因為我係freelancer 成日都會有唔識既人ADD我whatsapp問我報價
只要佢一知道係女仔就已經會好敏感
總之所有有女仔既野佢都會處於敵意狀態
真係好撚煩 好恐怖
好多時比第3者機會嘅都係其中一方逼得太緊或者一方wfc 段關係
咁係因為妳自己多疑啫
戀情都公開埋
仲想點?
你咁迫佢係你唔岩
但如果ex派帽我會一早del左
上面講嗰啲"留FB等於仲有意思"真係好On9
男仔搵女朋友好多時都搞錯對象㗎啦
尤其搵著嗰種相處落好舒服但係走埋一齊又好難嗰種知己
呢啲Ex仲Keep聯絡但係唔愛佢有幾奇
家陣已經幫條女做咗宣示主權證明條仔係唔打算回頭㗎啦
多9餘迫人絕交喎
條仔唔係因為無咗Ex個FB黑面呀
係因為覺得無自由俾人管住晒同俾人質疑自己嘅忠誠度先嬲丫嘛
好撚快樓主就發現分手唔係因為個Ex
係再有一個更加識同條仔相處嘅好女仔
作為女人覺得你冇唔啱
根本佢應該自動自覺就唔使行到呢步啦
擔心呢樣野會發生係自已身上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞