我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
你地d女人真係好煩 係都要做埋d表面野
大家冇交雜又要主動做d野令佢地有交雜
又迫人del 又要迫人block
都唔知為乜 講真 今時今日咁快通訊app如果佢地要聯絡點阻止你都阻止唔到啦
點解個個都講到樓主有問題,我覺得樓主冇問題喎
有問題係佢男友,delete前任嘅野係對現任嘅尊重,唔洗人逼 自動波啦 下話
你自己做唔到唔好講到個個都唔得 做到果啲人你估個心唔會呷醋咩
個個都會
但係夠成熟既人會用腦諗下、會控制下自己啲情緒咁攞

因為其實如果佢有心同人聯絡,冇fb就搵唔到喇咩?
呢點你都唔會諗唔到啦,所以你既行為其實純粹係嫌篤眼篤鼻,然後唔聽人地既諗法,要求人地聽晒你話去please你
感覺到樓主都好快會比人飛
男友唔夠決絕,你又唔夠大方
肯避嫌既人 先係真心⋯
咪係 仲要迫我封鎖埋 好撚幼稚
好心d情緒病撚/ 控制狂撚唔好出黎害人
我知我呢個行為同表現係未成熟
我都想大方 但我而家做唔到呀嘛
我亦都知漁人得利個道理 我真係好蠢

至於你地話「公開左關係就已經好夠」
呢樣野就好似
你女朋友話想你陪佢多啲
你就叫佢咁得閒搵啲野做下,充實自己既時間
出黎既結果可能係一樣
但根本呢樣唔係個女仔想要既野,係無用架
呢條仔垃撚圾 如果條女搵返佢 佢一定狗衝返去
搵唔到gay hint 等其他巴打
同意
其實樓主男友講到個ex嘅存在已經無關痛癢 咁del咗佢又有咩問題
反正都分咗手有需要將個ex嘅感受睇得咁重咩
男方可能好奇EX近況,亦有可能係佢有一點留戀
一係你同你男友好好傾吓你哋之間應該點行落去 加你諗吓你自己要點改吓呢個行為同心態 一係就考慮吓分開啦 呢個問題已經喺你男友心中有條刺 唔解決佢遲啲嗌交咪盞拎返呢件事出來嘈 火上加油

兩個人一齊好多時將心比己 唔好將自己既自私合理化
如果你男友有日話如果想佢開心就要你做啲你做完你唔開心既嘢 你會點呀
其實你可以唔去唔開心㗎,你係要人就你咋嘛
咁你仲問?問乜柒姐?都做左 可以點
你對自己好無信心咩?
一句歌詞勝千言萬語

分手啦,心入邊無你既男人

分分鐘你兩個跌落河都救佢先
唔好意思巴打真係有個地產高層叫范統
已經del左都唔夠要人真心del
覺得自己要人del無錯但又覺得自己迫緊佢所以嬲嬲豬

媽呀 好難觸摸呀
你當人係你隻狗定你條仔
fb, twitter, ig ac 基本兩個
佢可能係好奇EX做緊咩,又有可能佢仲有少少留戀
佢肯公開已經算係肯定,EX始終係EX冇必要同佢鬥
你比信心同佢建立好關係,男友自自然然就會忘記EX
每個人都有過去,唔可以抺去。你尊重佢,比信心佢,好過你成日疑神疑鬼
道理人人都講到
其實妳都已經好唔尊重男朋友
仲想要求佢點樣對妳和顏悅色
大部分男人處理同ex的關係都係塵封
女人大多數係斷絕
但塵封唔代表溫存, 斷絕亦或許絲連
一句安全感就合理化曬自己所有的行為, 呢個係所有女人的通病
講白d, 就其實係滿足妳個人的佔有慾
妳唔信佢, 我覺得就算佢坐監妳都驚佢會轉基
信佢的話, 天下之大, 女人比比皆是, 唔係ex就係slut
so what? 佢揀的始終係妳
佢最後妥協讓步, 係因為佢比妳更重視呢段關係
並唔係佢身有屎/知錯
講真 如果你唔提起EX 根本人地可能冇諗起過 冇想去睇既衝動
係你D女仔郁D又係到嘈 又同EX比較 又要叫男友做某D行為令佢諗起EX既行為
本身佢男友可能都冇諗起過EX既 宜家你又要人DELETE 又要禁入人地個profile到 咪盞令男友諗起以前D野
根本完全冇都比樓主搞到有啦, 本身唔理佢擺左係到之嘛,而家facebook嗰所謂朋友重要d定係本身段關係重要d呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞