[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
巴打屋企壞咗燈?
巴打你呢?
應該係呢個post第一個人利申ultrasone
hd6xx/k7xx/dt880pro
係"牌子"
香港地租貴,又要擺貨又要擺demo, 無咁多位擺吧
我推介姐,不過無用佢,無錢買
講開R2R, 我都想試下個風格, 睇緊soekris dac1541
睇左成日DAC 睇中左依隻 屌唔屌得過

窮撚想under 1k
點睇AK啲beyer嘢

AK T1p

未出嘅T5p 2nd:
4N pure silver and 7N OCC copper hybrid
2.5mm 4-pole cable

dac1 +1
聽左年幾真係悶悶地定係我隻702 65th問題
Beyer 不嬲都正
T5P 易推又好聲
我嘅意思係AK-beyer合作嗰啲
利申聽過嘅耳機入面只有beyer啱我
同價不如考慮Schiit Gungnir / Yggdrasil (Multibit)
分別不太大
最明顯係同一音量下 AK會大聲少少 (易推D?)
不如儲多d錢先買部好d
隨時一部dap都好過佢
部Dac1541 唔得咩
Schiit 大路D, headfi 評價好高
除左HD800同LCD4, T1 基本上無對手
(鍾意Grado唔計)
定好budget就好揀
我自已用緊呢部放office(用左5年)
https://www.price.com.hk/product.php?p=195714&gp=16
未試過M6,所以no comment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞