[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

點解仲唔解答
電子牛冇貴牛?

無知到你咁仲講到頭頭是道
邊個咁無品幾百蚊貨式賣幾皮野呃你呀
你隻爛銅爛鐵線轆又何嘗唔係?

https://hk.element14.com/omron-industrial-automation/s8jx-g05024c/power-supply-ac-dc-24v-2-1a/dp/2729303

人哋起碼有cert有datasheet有埋lab數據俾你睇,你隻靚靚線電呢?
800 蚊 lundahl 買隻牛都買唔到啦
呢啲好嘢留番畀你部pc用啦
好奇皮幾嘅開關電源貴喺邊,靚聲? 一望就知成本去左佢個電子控制control度啦,關音質咩事

皮幾野你買完之後駁你部amp我咪服囉
其實牛電唔電子都係升降壓, up咁多玄學野做咩鳩, 到左2018年, 連mon都zoom到老連咁大去比較2粒pixel果色有差幾遠既年代.

但就無人用同一個收音sample 去對比唔同器材出既聲段, 2018年科技上只係仲有音響仲玩緊國王的新衣, 真係學音響潮文咁火力發電出既聲都好有潮州聽感

最搞野d人成日用幾十萬既樂器彈既聲同幾百蚊既無得比, 屌那聲我畀支10萬級結他畀個初學者彈, 彈準粒c key聲都偷笑, 撳綫力道又唔岩, 搵手指皮彈又唔岩音, 真係有靚樂器就有靚聲出咩
技術上各有所長,不過對下data sheet就一清二楚
你又知個成本係去咗電子控制度?睇嚟你都係用隻眼玩hifi 嘅人嚟喎
你又未聽過,你又知音質冇你隻靚靚線電咁好?
嗱嗱又嚟先入為主啦
你自己話電子牛冇貴牛嘅,搵埋俾你又啊之啊咗

所以話啲迷信撚真係
咁去左邊度呀
工業級都攞出黎你唔好喺nasa 支火箭拆個電源出黎比我?

你要我聽晒全世界嘅開關電源先可以give comment? 講到我好似未聽過用開關電源嘅amp 咁
有哂data sheet 自己望啦 定係英文唔識睇?
我呢啲非ee 人當然無你地咁專 你黎解答下?
我都唔係ee 但人地有data sheet 咪睇下學下囉
咁你又睇到的咩我睇唔到架 串到叫我自己望
人地個網有哂數據
比哂資料你
叫你自己睇
又話人串
啲數據邊度反映出佢好聲?噪音小?瞬態電流大?
你係咁叫我睇
睇乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞