[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實有多啲討論都係好事嚟嘅
解碼Link個幾部唔算太貴
以前屋企用過 不過係喇叭用
聲正正常常一定舒服過用而家D Benchmark Mytek Weiss個D
你得閒揀返部DDC的話可以考慮玩玩
之前個部的確係MSB
起碼我覺得出嚟聲容易夾唔會容易覺得尖呀薄呀等等
咩先叫搞得好 ,自從接觸dalta sigma 後都對 dac2 不太滿意,唔係手上得佢可以播hi res 一早賣咗lu
以前係星期六日先多人,而家平日都咁旺
delta sigma係邊部?
我只係諗到Delta Simga modulation
老坑我講既。
條腦屎忽對修辭咁講究,咪得個9up,我仲等緊佢形容下Aeon open係咩聲,示範點為知有創意又具體既辭彙?
舊嘅MSB DAC 真係抵玩
一部用PCM63 同埋一部用 PCM 1702
玩唔起1704
oh DIY?
你部咩dac 嚟?
dac2 中頻同低頻唔夠飽滿,聽講話係佢個analog stage做得唔夠好,可以用前級嚟夾返啱嘅,不過都係換過部dac 抵啲
早兩代dCS一樣唔太貴

唔係要搵Network Player一部過的話我都心郁
玩音響點都平過玩車先
唔係自家出左部Network bridge?
當時見既係皮尾Delius兩皮幾Linn Renew嘛
一手dCS…我唔太想掉咁多錢落去住
me poor 喇叭暫時有聲出就算,想買ATC 7 仔,但依排太忙,唔得閒上代理度試清楚再入手
耳筒的話始終唔太適合長戴啦,用喇叭的話都係會聽得free 啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞