[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
chord啲po直推耳機我無乜點見過人話係正常嘅
多玩具同高唔高級又無直接關係嘅
其實chord直推個問題係邊?
夜佬講出重點
吹得太勁
之前吹dave唔洗加耳擴,而家就TT2

記得headfi有個reviwe,用dave直推1266話ok,幾好聲
我覺得Chord機好多時都會將D野硬係sharpen推對比黎製造多細節既錯覺 但又會令個結象好edgy好唔乾淨
我朋友既評語就係將Steinway播到好似三歲細路係通利試Yamaha咁
不過呢樣我覺得不論只用解碼定PO都係咁
失敬失敬
原來係香港既邊仿博士
感覺係比人/廠吹得太勁話叫你唔加Amp最好, 但出嚟好多機都感覺好奇怪
尤其搭低阻機既情況下幾失控同幾Rough, 有刻意刻畫線條但Texture欠奉既感覺
依部KGST amp 應該幾啱啲話Stax 薄聲嘅人用

https://www.facebook.com/groups/214688668659495/permalink/1877230069072005/
"搭低阻機既情況下幾失控同幾Rough, 有刻意刻畫線條但Texture欠奉既感覺"

會唔會就係咁而令到Dave 直推Odin 聽落濛聲?因為Odin 睇佢個spec 係得42 ohms
佢指你話,你問佢知唔知你出過啲咩post
而有人搵返你淨係出過呢個post, 所以就唔明你講緊乜

點知原來你係講緊reply而唔係post, 所以先有誤會姐
舊年喺金聲試過Odin, 但依家Kennerton 好似唔再係金聲代理,唔知仲有無得試啦
咁皮幾野部電子牛你又買一部黎測呀

幼女巴我係問緊2%多定小姐 我都唔知所以先攞我較熟嘅carbon 做對比。佢入面比較果時都係有負載環境下測。同埋sorry 我醒唔起要有headcase帳先down 到份report
之前用開KGST+007
厚到仆街
sigma pro 同lambda sig 用同一個 單元,一個厚聲,一個薄聲。咁咁樣對比sigma pro 厚聲嘅原因就喺腔體度,而唔係單元

google 下 sigma 咩樣先啦 個腔體咁撚樣我裝個咩單元都好,平板又好,靜電又好,點可以唔厚聲 用sigma 黎比唔係幾prove 到靜電聲音厚定薄

話時話sigma 入面啲玻璃綿我懷疑有健康風險
無推唔起嘅耳機,只有推唔推得好

簡直係名言
唔知師兄點定義推唔起?係未有聲出就當你贏?
印象中撘T1都係差唔多既死樣
我覺得係housesound黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞