[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聲音沉穩,扎實,密度高,高頻稍多但控制力好,上面ching 話 可能會太極端又無錯,因為德國聲同鑑聽聲幾似,容易高頻過剩

利申:所謂德國聲都係綜合德國出產嘅器材嘅音質得出嘅印像 搵到唔係德國聲嘅德國器材勿插
我覺得t1係監聽聲多過德國聲

玩bass點可以唔預1266份
唔係啊 我未出去試咋
鬼佬唔多會咁分d聲。
日本聲係stax定金仔定係2嫂?
t1監聽聲多過德國聲+1

1266 嘅bass 話係最好都不為過,聽1266 bass 真係好似比人喺塊面到打左一拳咁
改design用環牛倍大市電如何?
通常同地方分聲都係打手槍文先會,強調返器材嘅出身同血統
咁就係一般KG 耳放 同 stax amp 嘅做法,220v ac 先經牛升壓到300幾 ac, 再經整流橋diode 變成 400幾v DC, 然後 電容濾波就搞掂,好聲過開關電源
HD 6系同HD700都好聽
HD700易夾amp d
歡迎試下
不過唔好用senn記amp推,效果唔好
Senn記同AKG都出名聽clasical
唔啱都仲有鐵三角同beyerdynamic
係未192
邊個老點你,專業向成咁,有工作需要
無音樂感好似係t1 特色 ,偏向監聽,要音樂感試下senn
我試咗HD660s 同 FOSTEX T60RP
唔知係咪因為T60RP用3.5mm
T60RP d聲比HD660s 散同薄好多
之前用mytek+281, 而家呢?
上幾頁巴打們係度討論緊平板本身薄聲,可以參考下
我又唔覺T60RP 特別薄聲,反而係Senn記聲一向加厚
另外就係聽講平板夾大current gain的amp效果好d
整體而言,Fostex係平板之中做得比較好
比起close back T60RP,開放式TH500RP聽classical更有優勢

再推一下HD700,比HD6系高頻控制做得好
HD6系難夾amp,高頻好易過亮
HD700就自然得多,因為高頻好d所以冇過亮
最重要係水貨$3500左右,抵玩
見到我係打手巴成日推hd700 ,搞到我又想入返隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞