[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Panasonic耳牛
仲有隻akg,兩隻jvc
其實係senn記amp差,推到
hd8系好乾同薄,由hd800開始已經係咁
jvc headphone如何?iem唔錯
我嗰時買嗰隻好正,二千幾,同期同一價位之內都數一數二,仲要減到成千蚊
同感,我聽hd820+senn amp 聽到我有小小頭痛,人聲又薄又刺,imaging 古怪。呢啲都係做得唔好嘅封閉式耳機通病,hd800s 會好好多
講真,係rocky mountain audio fest同AV show 試過HD820, HD800音色自然好多, 尢其是Bass impact, 高頻伸延亦較盡
關於filter有冇效,推介大家下次去會展show個時去聽下hifi德 isotek個demo
有filter同冇filter分別好明顯
我覺得幾大分別,快速ab下,我部dac用左filter供電會實左,靜左,立體感出左黎。
https://www.youtube.com/watch?v=FD_2RKpWkYw
關於filter的另一個解釋,filter令power supply的輸入阻抗提升
見到PS audio減$2000US,但都係買唔起
JJ插沙求問用開黑磚+Mh335dw
有咩耳牛介紹?筆直兩千蚊至五千蚊
黑磚未必夠力推headphone
可以試下HD6xx/HD700/AKG 812/Denon D5200/ATH-M50x/ATH-AD2000
Thx
好吸引
direct stream DAC
新手 比fd水左訂左隻HD6xx
想知最平要咩sound card先推到
Sound card
you mean dac+amp?
不過小弟已有Wadia.......
頂 direct stream DAC 真係好吸引

6000yen 唔貴,不過無得用headband好柒,準備自己改原裝headband上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞