[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

939 回覆
0 Like 0 Dislike
我試咗唔得呀
聽聞遲啲iPhone係用百度個model
Cheap哂
但認真問 佢個ai係透過ios update推嘅,理論上係咪會有可能用vpn或者任何其他類似方法玩到外國版個ios?
會唔會跟Apple ID 地區 同機sn 去分
跟sn就
諗緊Apple會唔會有可能扮晒嘢俾啲漏洞人去update返外國嗰啲
佢係用ios既countryd去睇你咩地區,仲用sim卡,電話接收站位置,iphone gps位置去睇你屬於邊區
GPS / WiFi SSID去分區響美國已經做緊
加洲嗰度有分咩野clean energy grid,你拎住部iPhone入去個unclean grid佢會提示...
又一個包裝做功能嘅木馬
所以無得扮外國機, 一撚定係用百度AI
如果佢再毒d可以大包圍,總之ID,機,身在位置只需要中一範就trigger
姐係用強國Apple ID,裝去老美英國機都同你雲上貴州同一個概念
蘋狗其實奶硬袋底,不過都可以睇吓總統選成點之後再講
mac os上面個iphone mirroring 都support 個icon 變dark mode
可能都係機唔封你但會check 哂你ID 同 GPS , 中其中一樣都會百度AI 見
強國ai其實質素過唔過到Apple嗰關 佢美國嗰啲用到chatgpt,佢唔會為咗賣機寧願屈就用比較廢嘅ai掛?
會唔會強國啲ai其實都係底嗰陣係chatgpt,面嗰陣用返強國啲公司名去避?上面啲ai如果係抄返嚟的話
應付某國內法規或者可以渣流灘暗渡陳倉
但禁AI係老美嗰面都有做,嗰面司法會同你玩?
「佢唔會為咗賣機寧願屈就用比較____嘅___掛?」
你可以參考強國版Apple野咁多年係點閹法,佢當然會
人地簽撚左百度啦, 大陸市場用大陸AI好正常
仲有中國法律 係唔可以將data 外傳國外,你用國外既openai server已經左中國法律,而apple又未必夠nvidia咭係中國起data center 行自己既chatgpt
寧願冇任何ai功能
其實m3 air係咪駁兩隻fhd mon都要lid close先得?
係,無論幾細resolution都會佔用一隻display engine
咁即係唯有用thirdparty hub先得?
你個結果想點? 兩隻FHD + MBA內置mon,三隻齊開?
係要用DisplayLink;平時我唔太會建議用因為4k會lag同有其他問題
但你只係兩隻FHD咁就OK
無錯,就係你個講法
其實本身仲諗緊mba m3/mbp m3,apple個切割準到啱啱好加小小option就等於上左mpb,但聽過mbp m3都做唔到3mon齊開
無錯,因為個限制係響粒M3 chip度
你去search吓出面用DisplayLink堆用家鑊氣報告再決定用唔用
其實你部MacBook買咗未? 二手執部袋底14" M1 Pro咪出到
未呀仲考慮緊
都好喎留意下先!謝坦巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞