[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

904 回覆
0 Like 0 Dislike
火狐
最衰佢冇iCloud Password個add-on,唔係就唔使諗其他
唔係chrome 有就用到咩
係,但Firefox冇
想問寫App可唔可以programmatically access 佢個免費ChatGPT service?
淘X有隻ITGZ M.2盒淨係有ASM2464
話行到USB4 兼容 TB3/4
ITGZ官方店賣190.83人仔
評價有人話插990pro駁Mac Studio 行到3,000MB/s
有冇Ching試過畀intel / M chip Mac用有冇伏?
Thanks
有API,但暫時好似淨係integrate響Siri層面同埋textbox compose
asm2464 冇伏, 唔同廠既分別係造工同個殼,可以睇多幾間再買
可以的話避開用Samsung NVMe
同Mac兼容一向有少少問題,有機會跑唔足速
新嗰個password API未知有幾open
不過如無意外應該幾易俾3rd party用
以我理解,直接用OS API係安全過之前Chrome extension嗰隻做法
1password真係喊出黎
割韭菜收subscription唔撚抵可憐
我部mbp用緊60w magsafe L 頭
條線就快爛 諗住買現代charger
35W Dual + type c to L 頭線得唔得?
我有部2015 15“ MagSafe2換咗隻100W L頭,個頭可以插另一條線嗰隻
佢係work不過唔係成日叉到 (可能得90%)

我唔肯你用唔足火得唔得
睇你急唔急用,

用緊M1/2 就等下先
睇住一個個鍾意嘅app割fans韭菜收subscription
然後Apple又一個個3rd party app咁收堆app皮
個心好矛盾
其實遠古蘋狗係成日sherlock細dev apps
係近年做大晒大支嘢要扮原創所以抄少咗
但最近software開始塞晒車所以要開始返舊路又偷又搶
Jb cydia 同攤大手板攞人橋冇分別
AppStore又係球證旁證都係佢既人
邊個apps多人down就炒邊個
一次過覆晒兩位巴打
隻盒落咗單 Thanks

NVME諗住拆返部PS5條Crucial T500 2TB嚟用
應該ok?
23年尾喺Amazon買$102 - HSBC$15
而家買就勁貴
其實預用4-5年既mbp需唔需要上16gb ram?
仲諗緊今年定下年先換,唔想要OLED macbook(雖然都傳26年先出)
真係怕幾年唔到咪加埋,雖然8GB頂到大有人在係唔知你係咪
13"出面收都唔係太想,但千幾二千一定有嘅
旋拍係會高過收機佬但你要等運到
收機佬個價係好過Apple但你要煩嗰一次交收
終於屌咗部17399 袋底M3 Pro 36GB RAM + 1TB SSD
頂唔順部15年 Intel MBP
個價錢咁抵玩既?Acasis好似貴兩倍唔止...
奶野,隻SanDisk Extreme Pro 2TB SSD突然完全mount唔到
之前𠝹咗兩個partition (1 exFAT, 1 APFS),爬文見到exFAT易炒,即刻backup再format變返兩個APFS

今日插落機完全mount唔到(彈error com.apple.DiskManagement.disenter error -119930868)

可以點搞
埋單HK$210左右
希望冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞