[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

790 回覆
0 Like 0 Dislike
都幾吸引 23399 呢口價 好似咬得入口
好想要27899
嘩原來有呢樣嘢,真係長知識
太長唔quote
原來分開買同一齊買都有唔同
仲要唔註明
睇完呢一轉iPad pro
係咪代表下一部MacBook Pro m4值得令人期待
等緊m4 Mac mini
想問吓SanDisk Professional 4TB PRO-G40 有冇鑊氣?

其實本身Mac機呢面咁安排,係俾incentives個客同單買埋配件
講緊幾廿蚊一條線或三幾舊水買多隻牛,咁就可以AC+三年一齊保
但iPad Pro KB嗰面係件配件唔係妹仔嚟,根本係二奶級別;
講開其實iPad Pro全餐要皮幾兩皮真係好應該俾Mac嗰隻三年不過佢照俾番iPhone嗰兩年
https://www.youtube.com/watch?v=wnWT61E5AxI
Max Tech今水條鳩up片話Apple響WWDC會核彈式一炮過出晒全條M4 Macs lineup

之前洗鳩晒data嗰批係包括呢隻款
要抽獎不了
如果唔係一收貨即日裝apps搵食的話絕對要忍
WWDC出M4 Max Studio的話你拎住部打爆M3 Max含撚都無味
其實唔出奇,我都係咁估,mac咁耐冇update, 而家出m4唔通真係for ipad pro咩
Macbook 3月先出完,快極都年尾先出
今個月出m4好大機會係為wwdc準備,唔係諗唔到理由點解要咁早掉粒m4出黎

2個可能,一係ipados 有大更新,一係出新mac
係, 我既use case 真係等M4 studio 仲爽
出M1 ipad pro 果陣, 大家都除晒褲咁諗啦, 結果咪又係用來睇片
定係oled 產能超出預期 加速mbp 上oled
純鳩估
果陣應該只係比較期待個ipadOS 有大改, 結果都係唔夠用
今次WWDC睇怕所謂大事公布應該係要講同ChatGBT合作
AI已經連Apple PR都吹埋一份,無理由仲好意思俾Siri揸旗
Apple係咪唔會再用machine learning呢個term
Siri可能升級叫the new Siri

當年買完iPad 3, 話咁快就出4
而家買完m3 max轉個頭又出m4
真係下下都食著屎
siri pro
咁apple 對ipad 既用戶不嬲當狗咁撚,唔買佢市場上有咩好選擇

MacBook 都開始係, M1嗰時其實好有成意,但今時今日都開始慢慢縮,只不過咁多條線黎講佢唔算最過份
買翻新macbook air 15"會唔會有伏?
除左8+256
以apple 作風一定改個睇落好pro 嘅名
我都覺得機會唔大,應該係出m4 mac多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞