[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

789 回覆
0 Like 0 Dislike
現有macbook pro 用左十年想換新
應唔應該睇下佢幾時macbook pro 用m4 先行動?
想平就買部翻新M3

有budget 緊係等佢出埋M4 3nm 完全體先入手
想問下有冇人試過有以下問題?

MacBook Air M1 close lid 唔入sleep mode mon 照著
手動入sleep mode open lid mon 唔著

如果係咁大約整要幾$
3月先過apple care
似lid angle sensor壞
你如果有去開深廣,可以去華強北搞
冇呀,不過thanks for your reply
Mac Pro仲整黎做乜
買多幾部studio一齊ren野好過
我諗香港整都唔會太貴
因為佢唔係底板度,換條線舊幾水,換晒成抽sensor幾舊水,好似係
要插卡囉
好彩我呢度晨早無用咩特別卡
其實Mac Pro 行apple silicon 真係幾尷尬 ,下有部Mac Studio 頂住佢而Apple Silicon 本身又upgrade 得快仲要唔多野可以俾用家額外加
Thx for your information
如果用唔盡啲效能你哋會唔會都買Pro?
單純買佢個MON
貴差唔多成倍.......
買官翻
而且pro default 係16+512,air要咁做都要加3000

兩幅都係11" iPad Pro嚟
嘩屌如果遲吓MacBook mon都咁樣,點撚樣算
其實點解會咁
係mon質素差定兩個mon排唔齊?
同埋第時如果跌一跌部機兩塊panel會唔會鬆左misalign
應該唔係對唔齊咁兒戲掛
我都唔明,用咁OLED咁多年,100%時間用dark mode,日撚日iOS同連登都係深灰,一次都無見過咁樣
iPad隻mon個size有咩唔同令佢會有呢個問題
I mean用咗OLED iPhone咁多年,iPhone X係2017的
我都想買Pro M2但唔知要等都幾時
’pro default 係16+512‘?? 256起跳個喎
M4 Ipad Pro 低容量 粒ram比人check左出泥 係2粒6GB lpddr5

1T,2T
雙通道MT62F1G64D4AS-026 XT:C型號的8GB 記憶體,總和16G

256G 512G
雙通道MT62F768M64D4AS-026 XT:B型號6GB 的記憶體,總和12G,但是蘋果只給你用8G

會唔會M4 mac 最低會比12G ram
講緊m1 pro, m2 pro
淨係11寸定13寸都有呢個問題?
M3 pro 去馬啦,我都係trade 走呢部,intel 機無留戀既餘地
衣樣真係要問Samsung
13"呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞