[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

788 回覆
0 Like 0 Dislike

https://openai.com/index/gpt-4o-and-more-tools-to-chatgpt-free/
原來唔等WWDC,OpenAI自己出撚咗Mac app先
睇嚟同Apple個partnership真係用另一個approach
香港係咪都係用唔到
坦巴想問下
Frd做Apple有員工優惠(好似8-85折)
目標明確想入手MacBook Pro 14” M3 Max標配
買全新有折?定係翻新冇折?

而家呢個時間等唔等M4 Max到時出新design 好?
定係直屌而家M3 Max ?

利申:唔太急用

應該要VPN
同埋隻app香港區appstore應該唔會上架
另外+ account好似又唔知有咩限制
官翻個折得85折,你match到甚至更平做咩唔買新

唔急咪起碼等埋WWDC先
就算無新Mac出,對未來個roadmap都應該會明確過衣家
冇追到咁detail
之前膠通claim話X Elite將會係最快arm soc
呢家M4準備賣街都仲未有影
max tech clickbait吹水佬
rumours只睇gurman/kuo/ross young
Gurman同Ross同郭雖然大體上堆料係猛,不過有時一off就好撚off
之前Ross實牙實齒話15"出得街都要再過幾個月先真係出
Gurman可以話無M3 Mac,十二個鐘內Apple出MBA press release
Gurman前年亦吹過話Mac Studio會摺,M2 Ultra淨出俾Mac Pro
今次淨係針對M4已存在俾iPad Pro而Apple竟然會容許Mac Studio同Pro滯後兩代足足一年呢一點,已經極難相信
屌佢老味
Safari升柒咗去17.5之後係撚咁crash
早知等多一日半日先升
就算Apple 上嚟收機我都唔信佢會喺你面前即場拆開部機

如果唔係即場拆,咁你張圖同字嘅關係係乜
desktop Macs AppleCare的確係上門維修的…
不過個維修佬係咪會咁同個客講嘢就唔知喇
咁神奇,即場拆imac 風險好高
我一直以為得寄修同門市
個policy係舊時大牛龜tower同埋厚iMac留落嚟的,叫個客
講番燒板係咪多case,我就唔太見外國有咁嘅討論
不過iMac今時今日開始係少眾產品,有大手入貨都可能係機構所以出事都未必周圍post
而家升os次次都好似玩緊俄羅斯輪盤咁
想知係macOS 定iOS, 我見macOS 有14.5
老司機中伏

係都下星期先啦...
想學下用 autocad

得閒睇下youtube 上網

請問買邊部好
要用autocad買window機啦,mac版autocad少好多功能。唔建議用macbook
想用bts買macbook air 15", 但又唔急用,係咪應該等到7月中用bts買,送airpod??
有電腦用又有學生優惠就等下先
點解官翻m2 air 13”會同m2 pro 13”差唔多價錢
知唔知翻新機隔幾耐有更新?
因為本身佢哋真係差唔多價
同埋衣家refurb store個折唔係統一,唔知佢用咩準則去定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞