[Mac撚] 用家/買機集中討論(106) M4唔俾Mac用先

904 回覆
0 Like 0 Dislike
leaker估姐,講唔埋
最起碼淨用M4而又耐無更新嘅mini,或者濟響M2代嘅Studio同Mac Pro係相對大更新壓力
不過MBP真係最難講,Apple應該好想更新得密d,而上次M2 Pro/Max去M3 Pro/Max係少過一年
9月尾要用都唔知等唔等好
你指換走部舊intel macbook pro?
留低做pops??
等得即唔趕
等完唔出新就不如早買早享受嘛
唔関我樹.....
想問下 MacBook 入面個ssb 容量,計唔計埋MacOS? 例如 256Gb 裝左MacOS, 會小左幾多

Xcode 最新測試版提供了 AI 程式碼修正、補全功能,需要至少16G 記憶體。
下一代要16GB 起步了
想問下翻新機個keyboard 係會換新定用舊
個個都唔同,點答你?
翻新Mac機係無任何零件保證全新 (唔似iPhone iPad會保證殼同電池)
但如果外殼連外觀都睇得出有用過,佢係唔suppose砌/賣返出嚟
我嗰袋底部14" m1 pro
個殼係有睇得出有小小花同一個角崩咗小小
但我都唔理繼續用就算
唔想同佢拗
2022年尾買嘅翻新機

當然而家都用得好開心
睇左幾日好似 好左
但都係會睡眠狀態唔識停 熱熱地
可能要降版本
殼花都幾難避免,講緊space grey甚至space black,就算全新機都大把人一開就已經見花
上面問keyboard係針對另一件事,Apple用埋d垃圾可持續物料去整keycap塗層,所以用一用個KB已經可以俾手油磨光磨滑堆掣;呢種問題一眼就見到,佢應該會換咗個KB / top case先砌返部機出嚟放去refurb賣
咁有冇coating 可以降低呢件事發生?
基曲:不了 用袋底嘅人唔會揼曲 要AI揼swift嘅話請加錢
翻新袋底M1 pro 14 +1 23年9月鳩衝再後尾補care
殼睇落冇事(冇驗屍)係一開機就得返十幾%電
冇講錯
想買部2手IPAD外出用黎睇片,youtube,netflex,disney咁,
而家經常去GYM房跑步,主要放跑步機上,坐車時用
有無好介紹?唔打機,唔畫圖
其實係
巴打講中重點, 佢會唔會邊一部kepcap 都會換新? 還是keyboard 無壞過就唔會換, 有無巴打收機時睇得出明顯D Kepcap 打油滑哂?
買部普通iPad Carousell搵吓邊部平咪買邊部囉
睇片其實冇咩分別
有保可以免費換keyboard
除定褲等bts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞