死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
自己自律唔夠
搵朋友督促係好事
我減果時係星期1-5盡量cut 早午餐
(有時會食午餐)
舉啞鈴每set30下做3set
仲有啲練腹既動作50下做3set
踩健身單車30分鐘左右
1-5 每日做
星期六日就揀其中一日做
出街太攰就兩日都唔做
二-三個月就有成果
而家keep就一星期做四日左右
影低自己食乜 搵營養師
大基數好易減,調節下飲食已經會落好多,去到差唔多平台期先開始搞運動,你而家太重叫你去跑去做負重只會整傷/論盡
試下三餐食少啲,飲夠水(2L/用飲水計算機計),戒宵夜,早訓,淨係呢幾寶都好難做到等你堅持到再講
減完肥後 平時會食咩?
想參考反彈原因
Push
你食多過朋友梗係啦
去到cut會果個月會好有動力利申轉會前最後一個月,一星期加幾日操
其實原本除咗想搵伴一齊減
我會上嚟呢度開post 自爆
都係想攞返d勇氣去重新踏出呢一步

呢幾年我太頹…放棄咗自己身體
近日睇到大陸賈玲嗰套電影
好觸動到我

曾經我都係一個會為自己夢想目標奮鬥嘅女仔
點解而家會變成咁樣
套電影入面嘅女主角嗰種頹簡直就我嘅寫照

不過有心唔怕遲
連登有愛
估唔到有咁多位巴打絲打認真幫我諗方法
好感動

我會一路記錄我嘅過程
如果我做得唔好要大大力鞭打我
樓主揀錯論壇
建議去Dcard搵 至少正能量多少少
認真,fol啲diet ig學煮平啲又少啲油鹽又可以好好食,呢排wfh就煮三文意,一份食材夠兩餐用,淨係落左少少黑椒調味已經覺得好食
有冇占開㗎 247 嗰啲
Tg:Hugo1991
飲食最重,可以食好野但你要有"宏觀幾日內既卡路里"唔好爆,佢唔係每日日reset , 係睇長遠 , 運動我覺得你可以平時加多d 行路(食飯後就盡量用行既方式唔搭車)

7日有6日(抖一日 or 行少d)夜晚可以出去 "急步行" 大概半個鐘-一個鐘,買錶睇心率大概130-140up 已經夠,唔洗太辛苦已經有效,重點就係唔辛苦你先可以keep 得耐,長遠作戰黎
你只要食夠基礎代謝率, 關訓練唔到咩事
你想減肥,分幾多餐食, 都係唔可以食多過tdee-200

當你一日只可食1500卡
你3餐=每餐食500
你2餐=每餐食750

咁點樣暈法

168作用主要係得8個鐘食野, 你比較容易控制食慾

同埋斷食會短時間入酮, 嗰段時間無曬葡萄糖,會消脂肪做能量, 所以都唔太會有餓嘅感覺
落返39兩個月可以 但你預減減下會發現正常人食量係自己既一半/ 三份一
加油樓豬
加油啦, 真係要抽下時間做下運動

好地地搵咩戰友
你意志力強點都減到
衰啲仲拖累埋另一個
死肥婆

其實最重要係搵到持久而自己可以長期實行嘅方法

太極端一定好快放棄
其實減完之後最難搞係心癮
食量正常係細左, 但因為之前肥嗰時唔係食咁小, 不知不覺會食多左
夜晚果餐塞菜塞飽佢
一個月包瘦
食少一塊豬皮又黎投訴
肥佬ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞