死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
你得閒去買啲健康書了解下食物同埋建議餐單

食野食得啱就得,唔使一下減到營養不良
睇個款今日已經收左皮
識有個fd組減肥團,最後變咗吃喝玩樂團
真心女人減肥係應該搵個瘦過自己既人一齊做運動

見過好多肥既女人想減肥 但只要身邊有同自己差唔多肥既人 佢地就會攞對方同自己比較 佢對腳粗啲 個肚大啲 從而覺得自己都唔係咁肥 跟住就本啤
短時間內灌成10L 8L先有機會「水中毒」
冇人叫佢一次過隊哂嘅,而灌水只係一個煲大佢新陳代謝嘅方法,當然前提佢冇腎病
Gchi 樓主:D 加油
一齊
我分享吓我點減
我差唔多一星期五日都去健身房做運動
通常做兩至三個鐘左右
我唔食早餐
直接空腹做運動 因為聽講空腹做有氧會好啲
中午就食麥皮
夜晚喺屋企食
基本上媽咪煮咩就食咩,但我就唔食飯,主要食菜同肉,雞肉嗰啲最好唔好食皮

2019 真肥減肥群
https://lih.kg/1147146
減撚咗幾年仲減
減肥tg群 (真肥系列)
https://lih.kg/540752
6年都嚟 減乜撚嘢
水中毒是指在短時間(如1至2小時)內,不斷大量飲水,如果在2小時飲用3至4公升(以世衛標準作參考:每天飲用超過5公升清水可導致水中毒)

世界衛生組織(WHO)專家稱,每天飲用超過4000cc水可能會中毒,導致大腦功能受損甚至死亡。

WHO稱每日飲水攝取量依照各地的氣候和個人身體活動而不同,一般建議男性每日飲水不超過3700cc,女性不超過2700cc。

實際樓主借減肥溝連登佬
CATGIRL
以前身體虛弱硬做波比跳 做撚到嘔
HIIT真係唔好亂嚟 做運動最緊要keep住同埋量力而為
唔記得睇post
更新尋日day2 飲食

早餐:蛋白四隻+粟米1/3碗

午餐:烚金針菇+即食雞胸

零食:納豆一盒+果仁六粒

晚餐:烚芥蘭+豆腐班腩(只食豆腐6舊)

逼自己飲多啲水,真係冇咁易肚餓

食呢啲啦
更新Day3

今日病病哋食咗藥,瞓咗成日…
下午五點幾落去行公園+買餸

今日第一餐…茶記
晚餐:煎帶子+雞扒(去皮)+焗原個薯仔+無糖熱奶茶

多謝巴絲打提醒…
平時比較少下廚
好彩我本身個人就比較唔抗拒食菜同白肉…
睇嚟要學下點樣煮得健康又好食~

如果大家有啲咩健康嘅食譜/食物相都可以share出嚟
好易減咋喎

一個月減一兩公斤

戒糖就好快得
不過嗰陣體脂仲係有啲高
肥婆扮可愛係咩事
起碼見到條腰先
雞胸你白烚
係😂鞋到hihi
唔識煮嘢食
下次都係煎雞扒去皮食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞