死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
可以係可以, 不過你消耗低就唔好好似樓主咁成日偷食野囉
你都幾好想像力,
碟皮蛋入咗鏡就一定係我食?
我男友坐對面,佢嗌三餸米線送一人小食
我發誓嗰餐我冇食過皮蛋
睇嚟你都幾想搵位入我
你邊位
想搵位入你
你咪繼續囉 上面我講左減肥最重要係咩你又扮睇唔撚到 篤撚中你又駁唔到
呢段你又衝出嚟應
呢個社會好多人,就係想睇人pk

當你做得好嘅時候,冇位入你,就一粒聲都唔出
當你做得冇咁好嘅時候,就嚟啦
最好就屌到你唔開心,屌到你收皮
佢哋見人痛苦就最開心

多謝哂大家真心想我好嘅建議
要從一個幾乎三餐冇煮家庭食自己,0廚藝嘅我
我會盡力去試下煮多啲不同嘅食材配
多謝樓上幾位巴絲分享食譜

前兩個星期屋企發生咗好多事
經常喺出面,所以多咗食外食
而家會好啲

谷緊m
今次嚟完m,就開始加返啲有氧運動
運動衫褲,運動用品都已經準備好了

減肥係持久嘅心理戰
堅持落去先係最重要!
對於減得快定慢,我個人唔會睇太重
只要keep住落磅,體脂keep住有跌就得

開心嘅係著衫細咗個碼
同埋落到8字頭
其實每個星期0.7kg都算係幾健康嘅數字
不過見你有時高碳 有時又會接近0碳水
最好做返均衡返 蛋白質 碳水 同脂肪嘅吸收

尤其你想加有氧運動
可以適量咁加返少少碳水先去做
Day 46
lunch 有飯 夜晚又係飯團加三文治(包)
都有3樣碳水

但day 47 碳水嘅量又好低

我自己經驗係極低碳個人會好無力同情緒波動好大
可能會造成第二日嘅食量會多咗
又黎幫樓主加油下
減肥係好漫長 最緊要有恆心
搵到一個可以長遠堅持到嘅飲食模式
呢個方法唔岩就試下其他
雖然我42kg, 但我都有努力戒糖戒零食, 不過成日都失敗
要戒口真係唔係咁易
咁的確呢個社會又有好多淨係想聽自己想聽既嘢既人既 講撚左你個方法有咩問題 忠言逆耳 扮睇唔到 你鍾意啦肥婆 記住食成世呢啲menu喎
完全同意
勁多人比建議佢就淨係講隻皮蛋
不過肥閪就係咁
Btw 唔同衫有唔同cutting
一件半件著細著大一個碼就算鳩數
89.4kg係8字頭
你講出口都幾撚厚剷無恥
因為佢真心覺得講錯隻皮蛋 或者真係食少皮蛋 就真係贏左 唉算啦 個人冇問題就唔會係肥婆啦
真心建議就當狗肺 減肥學咩人圍爐 圍圍下最尾咪又係一齊食肉 抵撚佢咁架喎
睇到兜滷水嘢真係笑左
佢落到磅純粹係因為唔食早餐
其餘2餐根本無cut過啲乜
唔撚做運動但每餐食咁高蛋白質都唔知做乜鳩
定郁個閪口食野已經當做運動
其餘兩餐豐撚富過其他人
之後見平台期唔落磅就賴3賴4,
明明而家個menu乏味得黎又唔夠瘦
比最撚肥果陣既menu好少少就講到自己好努力減, 明明都仲係肥閪餐
然後每星期屙篤屎又話自己瘦左半磅
當佢最尾真係瘦左(先算), 又當自己減撚完肥, 又再食返最撚肥果陣食既野, 又變撚返肥閪
唔好講真話呀巴打, 佢會屌鳩你搵位入佢架
肥妹正
巴打唔洗咁勞氣
What you eat you are
體重會證明一切
好心啦,人哋有自己pacing
每個星期減到幾多咪幾多

依家要樓主一星期應該減到xx kg個啲係你哋對樓主嘅期望,實行個個係樓主,你出把口實輕鬆㗎

上星期減咗0.2kg就話人哋痾舊屎就無咗啦
今星期無重返0.2kg 再額外減多 0.2kg係咪代表痾咗2舊屎?

講嘢難聽到,肯定下人哋嘅努力同堅持係咪會死,食好咗又話唔做運動,做運動又話力度唔夠,咩都可以挑剔,最好樓主聽日即刻變50kg

post食啲咩又一口咬定樓主肯定有食埋皮蛋啦,話食半碗又唔信,解釋返又話人哋淨係在意被人批評抵佢減唔到肥啦唔知以為你24小時跟住樓主track晒佢真實食咗啲咩

就算樓主減唔到肥反彈重返10kg,都係佢自己個人責任,喺人哋低潮時期奚落對方到底係咩心態,對樓主對自己有咩好處?
連登風氣係咁 對肥人唔友善 對女人更唔友善
因為講嘢唔洗負責任 有啲連登仔把口真係特別臭

減肥真係好需要堅持同毅力
我自己覺得減得慢唔緊要最起碼有減到 有養成良好嘅生活習慣就得
偶爾一次半次食得heavy啲都唔緊要 最緊要對得住自己

我之前係外國讀書嘅時候都試過肥到75kg 165cm
上年先開始的起心肝認真減肥 用咗一年幾慢慢減到去55kg
主要係靠飲食控制 同超少量運動
因為食量細咗好多 所以去到後期都唔覺好辛苦
減完落嚟發覺著衫靚咗好多都係超級開心
以前唔敢著背心 依家敢著之餘仲會著靚靚短裙
樓主要繼續加油啊 唔好理啲haters 為咗自己繼續努力

btw見到有絲問 可能因為我減得慢同做得運動唔多
對波無細到 仲因為底圍細咗升咗1 cup 由e變f
雖然你好mean 不過都無錯

其實樓主個意志力仲未算好夠 決心唔夠大

我嗰陣減肥係同朋友出街食宵夜
望住佢地食 我一樣都唔落肚
姐係我比面出黎 但都唔會對唔住自己

Cheat day真係當個個都話我瘦左好多嗰陣 我先敢食

樓主既進度大致上係15%左右啦
不過我都失敗過幾次 唔緊要的 最緊要決心同唔好放棄
成班都係得把口
絲打算鳩數啦,上連登 忽認真
樓主加油
so called 飲水都會肥體質吖嘛
肥婆嘅節食餐等於正常人嘅餐
佢哋啲standard咁撚高 減乜撚嘢肥吖
減左幾年都咁真係得把口
呢啲肥閪搭巴士都霸2個位就真係無諗過人感受
佢食咁撚多野落肚果陣又唔見佢咁多嗲
根本減肥無cheat meal
何況咁嘅進度學咩人咁樣食法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞