死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
最後應該跟戰友一齊去打邊爐
Support!
記得有人話過你既身材其實係反映左你既lifestyle
你一日唔真正改變習慣
你一鬆懈落黎遲早都係去返以前咁
又要搵戰友又要解釋咁多肥嘅原因,你都好難減肥
減殿粉,減食量
你本身幾高先?
我正常有做輕量運動(行山,踩單車),做過兩次hiit都唔想再做
買錶睇心率睇步數絕對係值得。每日都有目標行夠步數分數,有成就感
係會,唔係個個m底, 太辛苦正常人都唔會可持續
點解自己個樣就攞公仔遮,其他人就打格
仲要食完pizza食炸雞
必須要減!
你似係忍唔到口
肥最主要成因都係食同休息
運動係重要但唔係第一重要
有咩可能6x kg
最起碼都80
肥到咁都有仔
真係痴線架
依家D男人有冇咁渴
搵戰友一齊食大餐?
本身無做運動的話:
戒飯
每日拉筋
隔日單車機半個鐘(心跳130以上)

一個月後:
隔日單車機至少一個鐘(心跳130以上)
運動完隊支寶礦力,如果唔係會暈
控制食少過1500 卡

再2個月後腿肌肉應該會多左少少可以試下橢圓機
同試下一星期可唔可以5日

以上係個人唔比錢PT 做左一年既方法,拉筋同比自己身體識郁番先

除非你有錢一炮過比3個月PT錢迫自己郁,如果唔係你一黎就谷爆自己會一星期唔駛肌肉痛依啲藉口去番暴飲暴食

同埋你個體脂我諗身體好重,一黎跑步機好大機會傷腳,坐單車機慢慢練最輕鬆,最緊要心跳keep130以上就夠

減肥最緊要都係自己計數消耗多過攝取
運動有效消耗熱量係30分鐘之後既運動量,但你未練好心肺好難持久做落去,所以比一個月自己訓練黎準備之後做運動

加油
lm
個賈玲 有教練、營養師
唔洗返工 齋減肥

如果我有團隊 我都瘦到

利申 返工就瘦
一失業就肥
多謝曬樓上咁多位巴打絲打嘅支持同意見
我就唔逐一回覆喇
有好多有用嘅資訊

補充返尋晚嘅晚餐
蒸雞胸一塊
烚娃娃菜一碟

食完好飽

咁我又唔期望我要同佢一樣咁短時間之內減到😂
冇咁嘅環境條件下就更加要去調節自己嘅意志
始終係長久嘅戰爭…
認真咁講,唔好高估自己意志力。餐餐都係咁,除非你係玩比賽,唔係嘅話你好難捱超過半年,然後又會再loop。與其sharp cut咁減,不如慢慢嚟起碼都落少少調味,每日飲夠4-5L水
你會好快放棄
上YouTube 學下煮健康餐啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞