死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
根本三餐都錯哂
一早屌2個麵已經好癲
師兄玩呢個食譜捱唔捱到一年??
依家bmi係20.7 每日訓到大約8個鐘
糖份已經cut咗成個月 皮膚都變好埋

Gym room in body 機d體脂好浮動
可以一星期由27>29>23>25>24
家用個部就keep住27左右

其實以前都有跟pt仲一星期3堂
跟咗2年幾 個時fit好多

但之後有啲原因停曬所有野2年幾
又冇管好把口 最後肥咗6kg 體脂+7%

因為由細到大都係食少少都好易肥
真係飲水都會肥個種 而且超水腫體質
依家變到唔敢食咁多
自己都覺得就快變心理病

我只係想可以著返以前啲衫咋
20.7 體脂24%其實望落去一啲都唔肥
不過都理解你嘅 香港望落瘦嘅女仔bmi其實18 19咁上下
食少少易肥有兩種
一係你以為嘅少少 其實係份量少 實則卡路里爆左你唔知
第二就係好多人唔知嘅 食唔夠
你一星期做成6日運動 當你maintain 2000kcal 你攝入1200kcal 一黎會餓會辛苦 二黎身體以為你無野食 會調低你代謝 到食返多一餐 即刻反彈 無限輪迴 隨住年齡增長其實體重會再緩慢上少少

試下正經食1500卡每日 三大營養素計好 要自己煮 執行到8成 同埋你呢個bmi要減6kg 3個月走唔甩

最後你唔好騎劫樓主個post啦 減嘅方法完全唔同
追左一陣post
對上個餐單 樓主真係會飽咩
同埋雖然食菜+飲水 好重要
記得要攝取足夠健康油脂先可以發揮到營養
同埋女仔好易有荷爾蒙影響

三文魚 西蘭花 雞胸 牛肉 牛油果
又好食又有助維持長久飲食習慣

加油
Day24

早餐:蛋白6 + 蛋黃2(唔記得影)
+原粒燕麥一碗

午餐:subway 餡:火雞胸,醬:黑醋橄欖油

晚餐: 魚食一條,炒翠玉瓜

Day25

早餐:蛋白5, 蛋黃2+ 原粒燕麥一碗

午餐:米線食一半,烚菜走油,檸水走甜

晚餐:魚食一條 (今晚冇菜食
其實我都係聆聽自己身體嘅信號
肚餓就食多啲
唔肚餓就食少啲
前幾日嚟period痛到pk所以冇咩胃口

多謝你嘅建議
我都會好好留意下油脂部份
所以近排都食啲多魚油嘅魚

今日都去超市買咗啲三文魚、堅果
見優品啲無鹽堅果都幾抵$100/2大罐
平時炒下菜會落牛油果油
好物分享:759 即食慢煮雞胸

而家做緊特價

呢幾日試伏,睇下好冇食

$11 包…都平過便利店/超市啲即食雞胸

真的真的
自己研究下菜單 一步比一步會更好
享受自己煮野食 仲可以減下壓

長時間作戰嚟 一齊努力
福健360 都幫襯
樓主呢
上年9月開始做運動,11月配合埋飲食,而定由91kg變82kg目標係75kg
零食癮好難戒
有沒方法戒
呢幾日太忙冇更新…聽日update返
加油!
最好係 菜肉比例5050
戒糖戒精緻澱粉
加小量運動

最緊要係堅持
一星期一日cheat day 放鬆一下
Day26

早餐太趕冇時間煮

午餐 三餸飯:炒蛋+去皮雞扒+菜心苗
嗌少飯,食一半飯

晚餐:家人食pizza炸雞
冇得揀情況下只有食素菜
Day27

今日KCON DAY2
5am起身趕去亞博
早餐冇時間食

午餐:3pm 餓到hihi
去機場搵食,最尾揀咗翠華
沙薑雞走皮,上湯浸娃娃菜,凍檸水走甜
因為太肚餓,白飯食曬

晚餐:10:30pm
都係喺機場食,飯食一半

凌晨12點仲有啲餓…
早上5am奔波到夜晚12am...冇休息過
超攰,追星仲攰過做運動

係7仔買咗舊即食雞胸啪
***呢款好難食
好勁 係見過更新最耐嘅減肥Post
Day28

酒店checkout完,返去機場搵食

午餐:好想食西餐,最後揀咗Delifrance

晚餐:家庭聚會

放緊忙出去食大餐
樓主堅持到咁耐已經好叻
每堅持多一日就已經贏咗琴日嘅自己
無論最後結果係點都好,你已經收獲咗好多
包括依到巴絲比你嘅飲食建議,你對自己嘅了解,見到自己步向成功嘅快樂...

依啲嘢係比起減重/肥 係更加難得獲得㗎!
死肥閪啲藉口多撚到
成百kg真係有原因
bmi 20, 體脂27 係點做到
你係咪想安慰佢減唔成功
繼續咁撚肥
我淨係睇樓主堅持幫襯藍店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞