死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
咪有班支持佢減得正確嘅人累鳩佢
唔運動+食得2餐叫減得正確
不如直頭絕食算啦
唔食都食咗,佢依家咪承受緊自己嘅後果
咁你想佢點?完全一餐cheat meal都唔食係咪就叫健康,咁可持續性,身體一下子轉晒一直以嚟嘅習慣而作出嘅壞習慣,情緒問題就唔洗考慮?

身體係有彈性,但都要適應期,減肥都一樣要彈性同啱自己,唔啱自己堅持唔到2日就放棄咁幾健康都無用,對其他人幾成效都無用。

你跑步都唔會一嚟就跑全馬,舉重都唔會一嘢舉200kg啦。
減完又反彈就知佢0紀律性
其實都唔止一餐cheat meal
不過肥人係特別多藉口
岩呀 算啦巴打 同班肥婆講道理都晒鳩氣
最尾仲要補句乜撚嘢咩承受返後果就知搵藉口
cheat cheat cheat佢老母閪咩 而家係講緊佢成個減肥方式都唔夠sustainable
冇錯, 有cheat meal=根本接受唔到佢現有既生活方式
你睇見班肥婆針住碟皮蛋講就知講撚中佢地啦
起到轉移視線, 就算轉移到又點, 學你話齋What you eat you are, 係肥係瘦, 個方法恆唔恆久, 佢自己心知肚明啦, 起到駁咀托柒咩
岩呀, 減肥其實都真係好簡單, 就係自律同意志力
亦都係對1個人既考驗, 成長同分析力既考試
減得黎唔夠明智根本1定failed
呢到唔止我好多巴打都比晒advice佢咁減係唔持久唔係1個好方法
而佢反而選擇唔撚聽屌9返你搵位入佢睇人仆街, 咁呢個人好打極都有限, 我唔撚會講到咁死既d野, 但減唔減到, keep唔keep到就真係好撚大疑問囉
班仆街先係最仆街果班, 見住人行到崖邊就跌死都仲同果個人講你做得好好呀, 行前多兩步呀, 你就到終點架啦, 加油呀 人地食返肉都係人地選擇呀 後果自己承受返呀, 屌仆街到呢
對住呢啲人真係算啦
haters就係為反而反
無論你做啲咩
佢都會搵嘢罵到你

你越在意,佢就越興奮同你對罵
你upsad勞氣,佢就會有存在感
今日佢難得見到人理佢,不知幾活躍

由一開始就啄住到我而家
有理冇理都罵咗先
難得開始有啲人話我有問題,佢仲唔捉緊機會?

網路就係咁
講嘢根本唔需要負責任

所以你見我真係當佢透明
唔好俾負面嘅人影響到你
你呢d傻閪女人真係, 未撚睇清楚我地個point起咩就發定茅話人對女人唔友善, 佢係男人我地都係1樣照講真話架咋, 嘗試下理性思考先啦, 八婆
Day21

早餐:蛋白6,蛋黃1+ 原粒燕麥一碗
之後仲係好餓... +蒟蒻麵兩包

睇完真係眼都突
唔知以為樓主操到the rock咁
唔運動食咁多蛋白質咪又係變脂肪
0運動即係當佢無增肌
0.7kg真係朝早同夜晚磅都有呢個差距

Btw食飯搭車坐佢隔離就真係承受緊佢肥嘅後果
我減左幾個碼, 全世界話我瘦左, 瘦完影返相完全篤爆返個氣球咁
而且我接受到我而家生活方式仲好滿足
咁我算唔算得把口?
你行出街搭車都無諗過人感受啦
不過我支持你繼續鳩食
唔係無得笑
肥婆嘅自我感覺良好真係好強大
有心機keep身材嘅人只會永遠覺得自己有不足
你完全證撚明左同女人講道理等於晒鳩氣尤其係肥婆
算啦, 都話左班肥婆實圍爐, 然後互相慰藉, 其實心底都想對方減唔撚到肥
其實佢減唔減到肥其實真係對我地冇影響, 開到聲都係想佢可以真正改變到生活方式而佢又接受到既, 不過你睇佢咁既造化, 唯有學佢話齋如佢所願睇佢仆街囉
想知咩APP
點解唔解左100kg呢個成就先去減??明明就差少少。。。
用撚錯晒方式, 算啦, 佢鍾意啦
繼續支持佢咁減, 佢做得好好 佢岩撚晒
千祈唔好理我地點講, 堅持呀!! 呢世都咪撚轉menu呀
追左咁耐post某啲支持佢嘅人根本連基本知識都無
不過條肥閪自我感覺良好就夠
咁快就平台期停左
佢仲話我地係haters 屌, 佢連令我憎既資格都冇, 係nothing, 點hate...
碟皮蛋係隔離位 一定係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞