死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
Day46

午餐

晚餐 今日睇戲$30,連睇2場戲,晚餐7仔
第六星期結算

上週體重:90.1kg
今日體重:89.4kg

第六星期結算:-0.7kg

我都知近期外食多咗
我會留意下
盡量屋企自己煮
https://www.facebook.com/share/p/tyNkKDXC4C2W3HGd/?mibextid=K35XfP

見到呢個post 諗起樓主,好值得睇,可以參考入面嘅飲食
就算減肥都要均衡飲食同食澱粉

另外建議可以試下211餐盤,均衡飲食
我覺得樓主食得太少,而食物嘅選擇有時都一般
但你堅持咁耐已經好叻

平時行多d路,每日7000步以上,拉高NEAT
絲打對波有冇瘦到
小妹我都想減
驚呢樣嘢
肥婆真係寧舍多藉口 肥咪認囉講真
樓上張譚仔相 隔離有碟皮蛋又唔提自己有食
呃人呃自己有咩意思 冇決心改變終身習慣就唔好學人減肥啦
因為開始忍唔撚住…
條友都身有屎打米線2隻字就算
上面啲餸完全唔提
今個星期又減0.7kg
特登屙舊屎先磅重咪得
啲肥婆真係個個都有問題又古惑 搞一大壇嘢話全世界聽減肥 你係真係有心減 洗鬼起到開po話自己點點點咩 唔聲唔聲減完出嚟成個人唔同晒 生活方式改變左而唔會痛苦既 果啲就話你叻啦 而家咁樣都唔知有咩意思 佢而家只係搵緊慰藉 自己冇決心就唔好減啦 減肥圍爐係冇撚用架
睇死佢把閪口而家都仲食緊嘢
sor因為我淨係睇左佢初期果啲menu冇睇近期果啲
痴撚線 好撚豐富仲要日日都係咁
分分鐘根本cut一半都仲未夠
想屌你 你係咪紅衫?
粥仲衰過飯,將精製澱粉再煲爛咗,好快餓。
牛肉:蛋白質,亦係比豬肉好。
要食carb就係儘量㨂非精製,麪包都少食為妙啦

熱量其實好易計,身體唔呃人,食多咗就會肥,唔好呃自己
減量一開始一定唔慣,所以成日話要食多啲原型食物、戒糖,因為原型食物飽肚感高啲
推你呢個 樓主係咁話自己胃口細左
其實之前減過再咁樣食唔夠係好易到平台期
食原型食物食得夠,均衡,定時,建立一個規律習慣係好重要
見樓主有時又唔食早餐 有時又唔食午餐 咁樣keep唔到成世
佢本身咁重 減0.7係算少
應該係冇做重訓冇帶氧
https://www.instagram.com/dietdiary._?igsh=MWY3aDV3N3VqNXIycQ==

https://www.instagram.com/kate_foodie_healthy?igsh=MXI5Y2xhNXNvZTlqaQ==

我都係努力減肥中既人,真心建議自己煮多d
Share我幾鐘意既ig、教點煮健康 好食 低卡路里餐
食嘢多啲變化同顏色、食會開心d
煮多d帶埋飯、晏晝就唔洗外賣
另外最緊要係食飽!!試過食唔飽夜晚好辛苦
健康食飽、郁下行下做運動、食飽企半個鐘 慢慢黎,我一個月瘦左3KG
晚餐類似咁、食一半多少少、剩返帶飯
張張相都聲稱食一半
隻碗計一半好似係
你睇條肥閪影相影一半就知
Day47

午餐
無糖yogurt半碗 +藍莓半盒
蛋白3隻 , 全蛋1隻
雞胸一舊

晚餐
雞胸兩舊
炒生菜一碟
唔駛太大壓力 慢慢黎
你一日食多一日食少 反而仲難減

都差唔多係時候要做下行路以外既運動了
不如樓主正正經經搵個營養師減
成日食雞胸走皮你唔悶我睇都悶
咁樣減你點減成世
減肥係講緊持續到一世嘅習慣
唔係你呢兩個月食雞胸走皮
下個月可以打回原形
正正常常食 做運動都減到
點解可以零運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞