死肥妹減肥!尋戰友

1001 回覆
738 Like 162 Dislike
早餐有咩問題
朝日隻咖啡100ml 先2kcal
早餐吞拿魚白汁雞蛋差唔多係最靚嘅選擇比起其他款
雞胸減過重就知雞胸依啲低卡高蛋白嘅野食幾多都唔怕咁濟

好明顯睇到樓主係有心簡黎買

你地成日話樓主食得多
但係冇諗過佢係一個80-90公斤嘅人黎
已經算食得好少

唔通要佢一野去到啲韓國女團咁800kcal 一日咩
真係有心減嘅,YT 是但搵段30min HIIT 每星期做5日每日一次,2個月效果已經好明顯

每日30分鐘,你碌電話都唔止啦
佢地好癲架 代入自己個套架啦
又要戒糖又要戒澱粉
樓主未去到正常體重就叫人做運動

少糖同少澱粉 慢慢一步一步黎
不過啲惡意comment都可以激發人地意志
日日食呢D其實根本唔會肥得去邊, 只係未減之前一定唔係食呢D先搞到肥,
Keep住食呢+做運動一定有效果, 時間問題
樓主咁大基數唔洗咁快逼佢運動
就算做都做D輕鬆嘅, 落公園急步行30分鐘
飲食方面都唔洗一黎就太極端, 只會無恆心減
樓主加油 一步一步黎
好多人一開頭減肥都會錯方法
慢慢試下唔同方法, 最緊要肯堅持
要出下汗先得
咁快就一個月~嚟個總結

上週體重:92.5kg
今日體重:90.7kg

第四星期結算:-1.8kg

第一個月共減:- 7. 1 kg

唔記得咗post圖🥲

好叻呀辛苦係有回報㗎
繼續唔好比佢停
減肥就唔該自己去減 我想死係咪搵你一齊去死 多鳩餘
.
飲控 + 運動
不二法門
樓主加油
我半年由75kg減到45kg
每日做一個鐘HIIT +控制飲食
做咗一個月HIIT已經輕咗10kg
塊面瘦咗幾個碼
有冇知道邊到可以免費做inbody
定247可以免費再做
好多冇乜知識既係到鳩噏
唔係以為減肥一定要運動+食烚野下話
半年減30kg咁勁應該要好有恆心先得
去住康文先, 都係免費

8間體育館健身室新增「自我體質測試站」:
.灣仔區:港灣道體育館(灣仔港灣道27號)
.中西區:中山紀念公園體育館(西營盤東邊街北18號)
.觀塘區:彩榮路體育館(觀塘彩榮路58號彩福邨第三期)
.油尖旺區:大角嘴體育館(大角嘴褔全街63號大角嘴市政大廈5至7樓)
.西貢區:調景嶺體育館(將軍澳翠嶺路2號)
.屯門區:兆麟體育館(屯門兆麟街19號屯門兆麟政府綜合大樓2至5樓)
.北區:保榮路體育館(上水百和路19號)
.荃灣區:荃灣體育館(荃灣永順街53號)
做運動唔一定好激烈
佢呢個磅數,日日散步半個鐘都有效果
同埋以佢一開始減肥新手,淨係飲品走甜、戒糖應該都夠佢瘦到5-10磅,如果磅數完全唔跌即係佢食份量多左或者戒唔清,數字唔呃人的

認真減嘅話,就要計kcal,唔駛限住,好似記帳咁每餐食幾多記低佢。
記一個月都夠你掌握到個大概tdee係幾多,原來咩食物高卡啲低卡啲
因為佢減落去就避唔開要飲食控制,就要開始計,慢慢降低熱量吸收+提高運動量
憑感覺去feel肚餓係唔work的,因為你已經慣咗食太多,以為咁樣先飽。有啲數字做ref,push自己去改變

利伸 150lbs -> 115lbs now, 除咗醫美基本上咩方法都試過,爭扎左好多年
維持到呢個磅數,就係無可能食返以前一樣嘅大魚大肉
係要成個生活習慣改變先會sustain到落去
而家康文署某啲gym有
前幾日有巴打開過post
過來人講聲加油,當年肥仔到而家日日做尖啲同事朋友都話大隻同靚仔左好多,繼續堅持落去
飲食方面冇補充
但運動真係唔洗咁快 樓主90kg
日日散步絕對冇問題 肯郁絕對加分
其實游水都好好 但建議hiit 跑步呢啲唔好啦
第2張咩名
唔好講啲唔現實嘅野 你可以咁樣戒一世咩,樓主搵到套方法減得到又維持到先長久
做hiit跑步無事果啲係好彩 好多人咁重磅跑到膝頭爛哂

同埋一開波就咁劇烈,就算你膝頭唔爛,之後平台期都唔知佢仲可以做乜嚟提高運動量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞