有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
幫呢度啲師兄買asics novablast3
日本行貨果四隻色都麻麻
你啱 等我再諗下
以你依家能力都一定要過夜....
變咗幾時出發都係計自己條數, 幾點有店開門等等.
就係諗緊點夾到啲士多做補給
第一對跑到咁上下次次跑完都腳痛
換鞋就無事
之後用app 紀錄
咁上下就換,呢d錢唔好慳
想請問以前做左尖轉過黎跑步,但跑幾步就唔夠氣應該點練
可以去健身post度嘈交,入面嘈交可以嘈到好長氣跑友平時練氣都係去果邊練
新來報到

首先多謝巴打介紹心率錶同跑步嘅資料。

以前都有跑開步,仲靠跑步減咗20KG,但兩三年前突然成身出濕疹停咗冇跑,今年年頭終於好返又中武肺,武肺好返後跑一陣個心唔舒服到唔想跑

之後就睇到跑步POST,就走去買隻錶,跟心率Z2,要9mins/km我自己都唔信完全係行快少少唔係跑

練咗一個月今日試下Z3,終於!終於有返跑步嘅感覺,雖然都係慢(8mins/km),但最少個心冇唔舒服,可以慢慢跟住一個節奏跑落去個感覺真係好爽。

所以入嚟留個言多謝各位巴打
我都係用開zone 2,10分半起步跑跑下就會愈黎愈快,唔洗擔心
耐熱訓練比你想像中有效
可以睇下夏天練開烈陽神功既巴打
而家涼左之後個個快左勁多
its all about adaptation by killian jornet
再跑慢d, 甚至急步行
跑步急唔黎, 要慢慢練

對比夏天, 明明同樣pacing, 而家bpm可以少10-15
想練葵花寶典
深呼吸大啖D
慢慢慢跑,搵一個位係你做緊運動同時又唔辛苦
將運動時間拉長

同埋最緊要意志磨練
每次你想停果陣,問自己係咪一定要停,係咪真係完全堅持唔到落去?

過來人分享
盛夏對住太陽跑感覺既真係得跑po 巴打先明
愈跑會愈快,努力堅持
由細已經中午打波 曬慣
記得個陣仲懷疑緊自己點解已經跑咁慢 心率都咁高
而家就知所有野都係值得
曬撚到變左黑人咁
d頭髮都曬到啡啡地
師兄玩乜
想買對跑鞋,買adidas 既2022boost定nike invincible
個人偏重77kg
今日試左novablast 3
彈得黎唔係踩屎
要加少少速都勉強可以
今日recovery run 只試左5分頭-7分披都試過
冇任何問題
4分披我應該都未必用呢對黎跑
遲d交比4分披lsd個位ching答
幫我買metaspeed 藍色個對
個配色一絕
買黎行街做土豪
過來人同你講,靠意志力捱過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞