有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
真係要準確既
就要去衝斜路
OR去做運動測試果D
我就求其220-年齡算,否則要學樓上啲師兄講跑下黎測試
zone3上限咪其實同maf180 一樣

easy run 我多數跑zone3 中間到上限左右
唔一樣,maf上限我計落係zone 3中間
你maf180 +5?
新手想問下

明明熱左身好耐 跑5分鐘到 小腿會勁痛 之後停一停 拉陣筋就冇事

之後次次跑完兩隻小腿都勁痛 係行路都痛個隻

會唔會係新手一黎就跑得太勁有拉親?

因為跑個陣隻腳完全唔痛 多數第朝開始痛 會痛3日咁
小腿邊個位痛? 內側?
係 雙腳都係 而家痛到行幾步路都痛
其實真係無咩好比較
基因已經係無得救,四肢軀體長短又有影響,d筋軟硬又係。甚至可能佢食得好啲訓得足啲,可能佢失戀失業無嘢好做只係得跑步。

你唔熟對家一切就無乜好比較
你熟哂就更加知道無得比較

要比較嘅話,好過你嘅人大把,差過你嘅人都大撚把,個體同個體比較係一樣完全無好處嘅動作。
跑量大加身重, 又會用來跑水塘OFF ROAD
人地話襟, 到我手都無咁襟..
我對boston 11著左兩次就俾我暫時打左入冷宮
襟就應該襟既 但對個鞋面唔係好滿意
年紀大既最好自己試
年紀大但Train 開既一定大把貨,唔係220-年齡咁低心率
感謝師兄詳細分析,如果主要跑運動場同跑6分披內,clifton定infinity 會合適啲?
睇你款似係出口術, 轉頭無耐就會彈隻半馬數據出來.

明顯中毒/沉船癥狀
我都係想試下, 唔試唔心熄, ADI鞋我從未著過.
polar 係唔同計法
內置都係60-70zone2 70-80zone3咁
唔只,我maf個數+10先係zone 3上限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞