有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
跑完8K
咁可能人地雖然新手 但有玩開其他運動 你就無
咁已經有d分別
長跑已經係相對無咁食天份 可以靠後天努力
加油啦
咁其實有無天份都係要付出努力累積
跑步係好公平的,後天條件唔好都可以進步(毒巴就是勵志例子), 每個人身體背景都唔同無得比

其實巴打唔洗個個星期衝5k, 咁樣好易傷
建議隔一排先做一次,有個類似比賽既心態去做pb咁
我唔warm up直接跑
係會有啲氣餒見到啲人進步咁快 自己又無咩進步

唯有望住自己目標繼續努力,轉個心態視佢地係動力
跑tempo 要warm up下做下drill啊
否則易受傷
真係唔好同人比..會失去跑步嘅樂趣

著緊Infinity第一代
個中底 外底三代都冇乜大改
係改左鞋面
鞋底係好耐用 估計著1000km都冇問題
通常我用嚟easy run同long run著
全掌react比我想像中好著 甚至有啲驚喜
緩震都夠用 鞋重27x gram 中規中矩
個外形都算靚仔 都係一個好選擇
冇著過invincible比較唔到
嘩!
5點幾就起身
呢個時間出去散步
啲空氣最舒服
又可以望靚景
我當第一k係熱身
一定有關係啦
當你夜晚跑6分160心跳
同一個速度 有太陽曬住心跳都會跟住上
如果大家同年紀既 咁佢真係有優勢既
但可能你40歲 佢20歲
咁對比番你自己同年齡入面就係勁人啦
前post 有人提過拎GPS, 除天氣原因外, 我自己做法係跑前都同步一次先出去跑, 自此, 就通常10秒~60秒就拎到了(PS, 仲用緊舊錶 garmin instinct 一代)

為了讓您的裝置更快地鎖定衛星訊號,它需要有最新的衛星位置資訊。
https://support.garmin.com/zh-TW/?faq=388HjIB8mK2OPz6vycgPb6
唔知你高強度會點, 其實你要俾點時間玩速度.
個邊練埋就無敵...
SUB3都兼太慢....
邊度?
旺角波鞋街 不過開始斷碼
OIC...我著的多數無碼...
可以慳返.
想試ADI好耐, 著慣淋過屎個D..
其實跑前飲咖啡/ 紅牛/ Monster 有冇用
有冇師兄跑前都會飲d咖啡因野 提高運動效能

見vardy 每次踢波賽前都飲red bull
Ok阿,一星期兩課都ok啦,咁好充足休息時間,果兩課可以跑長啲練多啲耐力,跑夠60min
其實boston 10 11定位有啲尷尬
慢跑又嫌佢硬
快跑又嫌佢重
仲要個鞋面硬又刮腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞