有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
進步左少少少少 已經幾開心
係咁嫁啦 一係著夠800先換
咁快又一個post

我聽日會休息,而家個schedule係最多連續跑4日,然後休息

頭3日一定係easy run,心率Keep住150附近,第4日視乎當日身體狀態決定easy run定挑戰PB。今日咁啱係第4日而且跑跑下Feel到係挑戰PB機會
連跑左3日 聽日又要操腳 好難有得真係抖
leg day真漢子 最痛苦leg day完之後個日嘅跑課
通常月跑量去到300k以上多數都有幾對輪住著
分散下里數
依家著開boston9 跑 跑運動場都冇乜問題 但係一出去街跑 對腳就開始攰同痛好多 係咪應該另外買對街跑鞋 緩震好啲黎著
呢個post真係好勵志,而家成日打劫左男朋友個Account上嚟睇
冇跑幾年開始跑番,本已經唔係快腳
想打好基礎學呢到Ching教跑MAF180,心率唔過150
真係好慢好慢但又真係跑完唔攰,感覺輕鬆。
同以前揸乾揸盡跑隻10K好唔同,希望日子有功
好似話唔好著死一對, 等佢d物料彈性恢復
好耐冇做運動
呢1,2個星期先開始跑返
最多淨係可以keep到7分尾8分頭 跑5K
希望可以慢慢跑長D
想減走個大肚腩
我有對b8都係拎黎跑運動場
現今厚底鞋當道黎講已經算薄底
覺得腳板痛就買多對for跑街啦
pacing圖個marking係咪跟佢個plan就有
我無跟過錶
體重,落地都有影響
easy 鞋我一般都頂到800-1000
加油
減肚腩要配合埋飲食去進行
我對clifton 極限1500
應該係
我呢個係隻錶提議既每日workout做
佢今日叫我跑tempo試下跟
平時好小跟佢
我自己左腳有少少扁平足 唔知應唔應該買埋對鞋墊好
同以前比
依家食少左好多野
近排磅輕左2kg 算係個好開始
初跑一星期3日夠唔夠
跑7分尾 8分頭心率都去到15X
計7-80%應該keep住呢個心率都可以 ?
新手之前hea跑著nike 4.0 flyknit
呢排開始跑多左發覺對鞋跑到腳痛
想買對鞋慢跑
今個月夠50k見你地話熊貓有折
我想問唔係佢地會員有冇折
其實點先叫極限 好似唔係磨平都可以繼續
爛網,懷疑比鞋墊整爛, 成隻手指插得入去,見佢1500km 就淘汱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞