有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
回復要時間嘅
好想試下tempus 但係好貴
新手想問下運動錶除左garmin重有無咩選擇
好似都幾貴
諗住淨係跑步個時計下,平時都唔會點帶
所以唔諗住買到過千
有無巴打知邊度可以執到kayano 28平貨尾
1k樓下好似得屌米
個post講得好中
起碼跑步個part係客觀事實
gym post我少入去. 但是但碌下都已經係嘈緊交或者屌緊新手問埋d on9野
我本身都有做gym 但冇咩追個邊個post
依家去gym post都係半玩膠心態算
咁如果轉運動手環個D有好野介紹
留名
Lm
如果淨計時普通錶都得啦
如果計埋心率距離又要準嘅話都係要貴啲
係咪停咗一排啱啱開始操返
1000樓下建議唔買錶,直接用自己覺得輕鬆,可以邊跑邊講到野既程度跑,或者去買條心跳帶(polar H10) 5舊水有找搭手機個gps 晶元算
因為買錶除左計時測心率同gps,另外隻錶搭配既軟件都好重要...你買garmin 果d有埋科學化programme比你,同一大堆數據支持,跑落差好遠。

如果都係想要錶就carousell garmin FR55 ($1000) 呢隻都唔錯,雖然強烈建議上FR255 ($24XX) (最高CP值)
1000樓下我都識唔多,好似係屌米會比較乎合你個要求手環普遍廢過錶
mi watch
講到咁,考慮下FR55
多謝各位巴絲
出面個熱門post果然講得無錯,跑步巴絲好好人
係咪太耐無上山,例如有全馬跑program會休一排山果期淨係路跑
跑山用到既肌肉太耐無用上返山就好易抽(例如大腿內側),起馬操返3,4課先上返力
無入過gym post
是但碌下都已經係嘈緊交或者屌緊新手問埋d on9野咁搞笑既咩
會唔會係果邊年紀普遍細個d(追求型/身型有威嚇力),鍾意長跑既通常年大d成熟d(追求健康/逃生)

雖然跑步po有時都會有意見不合
但大家其實都係真正著重係可以真係幫助到訓練既想法,並唔係想show off 突顯自己優異勝過其他人,所以都唔會話好爆晒粗又好長篇幅咁

而且長跑都培養埋某d價值觀,好似年月積累,慢慢黎,長期既關係,所以短時間既波動大家都唔會特別大反應,有咩衝突都唔會過夜,反正大家一齊做好跑步呢件事 跑得開心先係最重要,所以唔會記仇嘴炮,嗌嬴左又無獎,一兩句表達完不同角度意見就算數啦

送首歌比大家
我們是快樂的好兒童,我們天天都一起跑步~
毒丁巴好人
跑步po親善大使
可能長跑好多時都係自己同自己鬥
無咩同其他人比較既心
今晚熱到
跑少少就收工
呢個post有你就已經夠正能量
衝圈衝到200幾心跳
我係新手個陣如果叫我咁樣衝法
我quit左了
好開心呢度post自己跑得慢
唔會笑你 仲會鼓勵你

每次跑完右腳腳趾公都會甩皮,係咪好唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞