有冇跑步撚入嚟吹下水 (21)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
Thx 師兄 唯有係咁
依加開始一星期45km左右

easy lsd tempo maf180各一日

以前係全easy 加日lsd 特登控到心跳12x-130
我都傷好耐, 傷完HEA跑太多完全CHUR唔到.
我用咗好耐, 借埋運動場人地隊操跟尾依家先接返軌(不過我年紀大你好多..個時跑到我懷疑係咪人生又走到另一年齡階段..)
真心建議你每週擺一日, 半小時左右練返腿肌, 尤其少用個D位(後腿,屎忽, 側肌, 練組數多,力量少個類)
前四頭強勁, 其它追唔到, 落差太大...主要彌補返.

仲有,你EASY速度真係夠SUB3, 我早3年前衝3 EASY都係你咁上下速度.
我跑過幾次3:0X, 真係要最後EASY都做到5分速以內先成功破3.
你練埋快課, 肌組會更有力, 可能步頻稍跌, 但步寛更大, 速度更快.
但要用上幾耐時間追.
咁咪九點就要訓
有睇啊 向前跨步即係抬高大腿?
膝蓋前 個feel好似隻腳伸直要多d力 所以痛咁
拉筋拉埋四頭肌會有幫助
即係小腿有用力伸前左,觸地位置唔係軀幹正下方,而係前面
問呢個巴打有冇100K可以俾你 拎盡折扣啲啦
想問下係咪show咩app比佢睇都得?
係,strava,garmin,apple顯示到你月里數就得
btw唔好咁大期望 應該好多都斷碼
可以上官網睇左先,佢成間鋪都係hoka,唯一係無靚色…柒色應該9成有碼
試下去泳池踢水
🌙🌙🌙 山菜補給除清水外,政府批准你食蕉。
好多核突色放唔出, 應該綑綁單 局住接D核突色
唔敢接新訂單 想等D靚色入返對
有用?!
hamstring真係好易忽略
跑到3x k d人大部分都係抽後面hamstring變步兵
我都係hamstring 偏弱(有玩開山所以前面四頭夠力), 一跑完速度課第二日hamstring就好累
皇恩浩盪
我之前都有shin splint,之後靠加cadence同踢水就無再痛
欖球可以飲啤酒可以食嘢。
平時會做Single leg Bridge強化
練好個pat同hamstring真係無咁易傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞