「你問我答」本人從事床蝨研究工作多年,希望可以幫到巴打們解困。

1001 回覆
1838 Like 19 Dislike
求救…..請問可唔可以WhatsApp/TG問你地野🙏🏻🙏🏻謝謝!
當然可以啦 tg midlifekeepfit
應該係話用蒸氣?應該係蒸氣噴衣物
感謝🙏🏻我朋友會即搵你!
唔知post唔post得
無敵士官網個條片 叫你拎出黎外內都噴
無敵士同天鹽清都係同一樣野黎
基本上噴完 都係有白色一層結晶依附喺物體表面

如果噴喺衣物度 倒不如洗咗佢好過

一般都係噴在不容易清洗的物體表面 現有一定狙擊床蝨嘅功效
hugo1991
都係d殺蟲水成份黎
對人體有冇害?同夠唔夠做? keep住噴左一排 有噴真係少好多 算冇乜咁 但未清到哂 偶爾都有少少咬印 驚噴得多對身體唔好 又驚唔噴又會有番好多
對人體無咩害 都係盡量唔好接觸佢就得
想問酒精係咪都可以滅蝨?
另外,唔太關床蝨事,有時坐公司啲布櫈會痕 好似有野咬咁 但又睇唔到佢係咩黎想問係唔係塵蟎個啲?除左吸塵 會唔會有咩方法可以滅蟎
滾水都可以殺。問題係呢啲嘢係見到床蝨先可以噴
冇殘留性 無法狙擊佢哋移動路線

痕 可以有一百種可能性

高溫蒸氣定期蒸床

吸塵機吸床

同睇醫生

係三種比較實際嘅做法
明白樓主會唔會有邊部家用蒸氣熨斗推薦呀?
karcher 🇩🇪

sc1-sc2 拒絕推介

要用至少sc3 以上
白色機身最好
你好
想問聽日就飛去探人,想問最係咪用sc3 噴晒成個喼 帶去嘅物品 用60度洗好晒啲衫,係咪已經做盡我能力範圍唔帶到床蝨過去嘅事。

因為目前已經同床蝨苦戰左兩個月(發覺最大嘅敵人反而係屋企人合唔合作),唔知都清晒佢哋未,所以都擔心帶到過去。

唔該晒你
行路線每一條拉鍊位置 邊邊角角 用蒸氣噴過辣過。基本上每一step維持5-10秒噴射

已經做得好好

衣服洗完掛喺遠離床位嘅地方掛 入行李箱時再簡單檢查下邊邊角角位置

基本上你已經做好曬你能夠做到嘅嘢
當然去到人地屋企 入屋前將自己行李箱入面嘅嘢喺門口再用酒精 其他天然產品噴下 再入屋

咁就真係有床蝨都會俾你多重狙擊搞到死曬
感謝巴打回覆
唔好客氣
俾蝨咬完搽邊隻藥膏好? 痕到仆街 R到損曬
冇用

係得苦棟油可能有少少舒緩作用
留名先
噴完無敵士啲嘢痴立立 洗唔洗抺咗佢? 抺走咗會唔會無效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞