「你問我答」本人從事床蝨研究工作多年,希望可以幫到巴打們解困。

1001 回覆
1838 Like 19 Dislike
死圖
唔係,床冇野,又冇你講果d
我果種係睇唔到有野,但手腳頭就好痕

新搬
以前我屋企都有,仲一次過黎埋啲禽蟎
係呀
bayer牌子 滅白蟻個啲藥水
支持!
肯定係
六舊?同通渠佬一樣上到嚟先慢慢屈
主要係利用其殘留性同導致害蟲互相傳染呢個功效

啲床蝨好鍾意身體接觸 玩body摔角

「義工日」城市裡的Dirty Work,總要有人肯挺身而出分擔。

與其和一些人吃喝玩樂

吃著掛著price lag的溢價食物

聊著最沒有營養的話題和事物

不如切切實實 放下高傲和自己 做一件義務工作

成為團隊裡的之一

平凡卻踏實

無償卻無悔

謝謝足印團隊🙇🏻

#義工
#滅蟲心得
#滅蟲新德
好多年前 試過係深水埗農藥鋪買過D木蚤水 溝稀佢 再噴晒全屋 成功贏過一次
但係易家D木蚤又返返黎 間農藥鋪又執左粒 搵唔返木蚤水
我想問如果搵滅蟲公司搞既話 百零尺既屋企單邨大約要幾錢
同埋有咩公司比較好?
呢個唔係床蝨
其實就冇話你自己買藥水噴 一定唔得。

1: 要視乎實際情況 例如發現得早 蝨勢力唔算分散各地

2:雜物較少 掌握嘅面積較大

你用個啲應該係有氣味嘅 基本上呢類農藥類嘅滅蟲劑好多 只不過我哋唔建議你咁用 好毒下

搵滅蟲公司 一般佢會用蒸氣+低毒性藥水同你做

百幾尺$3000-5000應該搵得到 你預咗應該都3000起

斷次收費個啲例如$1500 呢啲見仁見智 如果佢要上去5-6次(唔知佢會唔會整色整水) 咁就難搞

通常一個價錢個啲跟斷尾

我搵到油麻地原來有間有賣木蚤水
的確真係好毒下 我個陣噴完 唔止木蚤
連其他蛇蟲鼠蟻 幾年都冇出現過
我諗我今次都係木蚤水搞搞佢算
唔該晒你
我同油麻地個老細好熟下 不過你如果買有味道個啲多數農藥黎
飛行類我唔熟悉 唔清楚
之前噴 D味要成個禮拜先散
唔建議用
用得就要開窗

平 毒 有用

三大特性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞