長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
就算唔用螢幕指紋 將開閂震機粒的改做touch id + multi touch function key都幾有趣
支持多d人轉會,好事
人哋話劃芒順呀
公司機睇到同事d咩?
Sony 都叫有努力呀
今代又潛望變焦又成個無反界面搬落相機app
影相完全屌打
對稱上下巴mon同speaker 一樣交到貨
我覺得今代幾有誠意
但其實你唔需要/用唔盡粒m1

我左手戴錶 垂低隻手 右手拎起有時都叫我拉近啲喎
用過ultrasonic屏下指紋就知其實faceid好好
係而家疫情用唔到無計
以前換塊mon貼都要就住
An機都係愈賣愈貴…..
所以二三年前既機都好夠用,咩廠既新機都無咩誘因非買不可
試過有一排直頭連都連唔撚到
但之後又突然無野
宜家部機俾濕鳩marketing累死
遲賣都算
仲想亂開吸血價
呢期轉用 pixel 5g hotspot
去左另一世界咁
其實接收差啲都算,我頂唔住係每一次連線都好似抽獎咁,時得時唔得
變到有時我要確保穩定連線就出大絕,唔 lock 機長著 Mon
咁你都係連到嗰個躁啫咪去forget 咗佢囉
或者連公廁wifi嗰時順手熄auto join
就算成個list喺到又有幾多人會得閒入去睇下邊啲del
其實佢有個bug係wall paper度
我用緊解鎖仲快touch id
所以我係轉中階

唔打機同影相

中階同旗艦function 上無乜差別
ipad air 上堂jot notes點睇?
我用shortcut 整咗個熄WiFi 好好用 依家一出門口就撳熄
幾大仇口先會叫人用surface
唔同意 touch id至少快解鎖過face id先,face id仲要個樣對撚準個mon先解到 將部機擺隔離都解唔到
踩apple post居然多成百幾個正評 算係咁㗎喇

其實你全套samsung都好方便 只係香港唔多人咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞