長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
自從iPhone 有八達通,西瓜卡果d之後就再冇諗住用返android 了
因為face id要伸到個頭差唔多垂直先解到,touch id咩角度都得

起身走人拎走又著、行街拎著喺手fing兩fing又著、放喺床擺返張枱又著,咁夠唔夠成日?
勉強黎講就係Apple個Ecosystem做得好,電腦電話可以無縫連接
等同Switch嘅遊戲性(Ringfit, Fitness Boxing)都係其他廠搵唔到

當然啦,做得好但係一定要依賴佢個套硬件去行,Apple Watch無咗iPhone就啟動唔到
追Post見過有啲Android人心思思想換手錶都無計
Wi-Fi 可以搵Siri 閂
電話工具黎架姐,真係用得唔guh咪試下其他牌子
唔使傷春悲秋,SJ仲健在嘅時候iphome都大把問題
斷都算
屌你老味開波連唔到先嬲
返office無得揀
屋企要用PC打機都無得揀
win10真係好難頂 同vista有得揮
即係未用過啦屌 講咁多
睇少啲打手文啦
無錢試就得個睇字
an俠話an錶唔正過apple watch,又多款選擇,點會咁反智走去用apple watch
粒電先係問題
用1-2年之後就倒水咁成日叉
用緊11pro max update完ios啲電好似倒水咁 一日就無咁一半電 唔係狂用嗰隻
女朋友嗰部無我用得咁耐 Battery health仲少過我呢啲位好膠
你需要嘅係nas
問題係依家成個environment都係apple嘢要轉好麻煩焗住用
我最近屌左部samsung機,唔使平板就咁手機連dex都夠扮工
最尾個利申我真係同你一撚樣
係連登講親呢個都俾人屌
拿,我部新款samsung電視就連唔到個galaxy buds嘅

仲有部samsung機連唔到個藍牙喇叭,但ios得

所以雙修最穩陣,原廠唔見得support最好,samsung tv支援air play竟然好過原廠smart view
大部份同意除咗超勁相機覺得真係改進到,始終好多人由焗住帶電話+相機變到淨係帶電話就得

雖然其實會改嘅好早已經改咗,唔改嘅大部份係啲電話鏡頭唔會滿足唔到佢地嘅用家,但電話相機越嚟越勁係可以推郁個比例嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞