長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
https://www.reddit.com/r/galaxybuds/comments/bfgm9d/galaxy_buds_with_smart_tv/
我自己就無用Galaxy bud,不過我google 見人話得 (不過有delay )
講真真係玩Smart home 嘅都係玩Smarthings Alexa 同Google home,Pro 嘅就玩Home assistant
Homekit 真係只係for iOS user,無人會為左Homekit 而轉Homekit
識玩梗係玩home assistant
upadte左ios14lag左好多
不過相信仍可再多3年
Iphone xs max 用家,已用3-4年,
人生中用得最耐既電話
嗱,公平啲講句,係支那開Apple ID都係會雲上貴州嘅
An機可以load rom唔用Google嘢(有巴打真係咁做)
不過有幾多人介意呀
Cloud storage 整合
Notes可以所有Apple devices access到,係Android原生已經好難做到
iBook highlight 同埋進度又可以sync

利申: 十幾年Android用家,年頭轉iphone 12,用緊2TB family icloud plan
你咁多假設性問題, 仲有乜好講? 真係你玩晒
12同11比電量重要細左 係咩玩法
google book drive doc幫到你
搭車訓教 拎住部機個陣係咁比人解鎖好on9
咁你係叫做唔鍾意屏下指紋姐,無啦啦喺到評測技術做乜唔洗用人地做嘅技術測試support自己架喎

我都冇用過iPhone,但我最多屌佢M字額樣衰,唔會質疑佢個生物驗證技術唔合格
我而家問緊你拎證據喎 假乜設問題?好難答咩?無咪無囉
你話apple覺得唔夠高技術先唔加吖嘛
所以先問你係咪代表apple或者有無官方發言定只係你睇完篇打手文FF

同你講用家體驗哂鳩氣啦 你都無用過
證據都無 體驗又無 同你講信仰呀唔通?
返工迫地鐵,間中見人用唔到face id 解鎖,因為太迫太近
要舉起部機上頭,面向天花先解鎖
真係柒到一個點
點解唔用密碼呢。。。。
講小米?你死喇!
認真講,小米手環同尿袋超好用
但手機真係唔敢用大陸廠,怕俾人批鬥
失望還失望
香港人屌住黎買
錯 佢唔係唔鍾意屏下指紋
佢係唔鍾意所有apple無出俾佢嘅技術
仲有樣嘢
就係買左新機翻黎 用左幾個月個電池量
你都唔好話 真係有互動
三叔雪櫃有功能可以用AI去分辨食物種類同數量,跟住係app直接suggest recipe,你可以去到街市再睇有咩需要買。 另外可以用雪櫃stream 手機同電視嘅音樂/影片/ videocall /同步calendar & memo
三叔自己嘅windows機支援翻佢自家嘅quickshare同link to windows呢類app,同continuity效果差唔多,可以直接係電腦度完全操作手機,airdrop之類
apple對於人類生活終於有明顯影響
Samsung同windows互動唔差

https://youtu.be/ZBQAcYmzRMY
你講呢啲互動嘢有趣好多

好過有啲an fan一聽到apple用家講ecosystem就不停否定人地個ecosystem
睇咗,叫做唔錯,但同Handoff仲差一段幾長距離
點解唔捨得轉會既?
但佢要買到某個lv嘅硬件先有,但如果Apple你全套se系列入門平幾多

不過窮係我問題,唔關三星事
呢年半戴口罩見到好多人用唔到face id改用4個數字密碼 其實真係好易睇到
根本faceid相比touch id有更大嘅局限性 無論係而家定未來 指紋解鎖都會係主流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞