長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
棄坑啦,,,,出長文嚟都唔會令蘋果改善到
典型垃圾言論 呢句說話等同於果啲
唔滿意依家既香港咪移民囉 果啲
係你自己 FF 人哋啲技術分析係打手文, 講嚟嘥氣
形成輿論反制佢濕鳩洗腦mkt
Handoff係完美接縫體驗,但限咗裝置同app

Samsung可以直接喺pc控制app就兼容多啲嘢
就算iOS依家fix咗打唔到1字/某啲數字,我都成日打錯6數位密碼唔知點解會咁
我仲用緊SE1 真核電機
你依個 "小心此人" 嘅通知係Chrome 嘅extension 嚟?
thx
條女唔識嘢
你手機用microsoft launcher就可以存取翻win10本身嘅timeline功能,可以做到handoff嘅效果
Continuity camera 你電腦要裝samsung gallery就會自動sync落去,跟住你用翻link to windows影相然後drag落去就得
continuity tag & continuity drawing 呢兩樣都係靠microsoft,你係samsung note畫嘅notes/office lens scan嘅pdf會直接變圖片存入onenote feed,手機上用onenote / 365 edit嘅pdf/document就靠onedrive同步。專業繪畫app可能窄洗啲 要畫完跟住save as跟住再copy image跟住paste on windows
用完120Hz 再用其他真係feel 到lag
apple 以前想超越nokia
所以先整一堆領先行業幾年嘅產品出嚟
依家反正坐穩咗第一
咪變返守方, 唔再出一啲好創新嘅產品
samsung 依家就好似當年進擊嘅apple咁
不過睇嚟摺mon機都唔太吸引到大家買
但諗真啲當iphobe 有120hz真係會順到飛天 始終ios有先天優勢

到時就算冇指紋解鎖啲人咪一樣照狗衝
大手撚+用慣左就唔覺
嗰種用之不盡嘅電嘅感覺好撚爽
想當年用note 10+嗰陣 60hz 4300電 用成日返到屋企仲有30%真係
不過之後換120hz電打返8折 一日啱啱好用曬
Apple user base始終都大
就算啲人3/4年先換一次機
每年都仲有好多人會換新機
所以點都仲會有好多人買
亦令Apple有條件慢慢出
摺機貴係重點
而且個耐用性仲需要時間考驗

過多兩年可能會好啲
我用緊an 120
同ipad pro一齊用唔覺分別囉
少d無謂優越感
銀行APP可以用SAMSUNG指紋LOGIN
但竟然唔合格
人地講緊嘅「先天優勢」可能係指iOS得apple先有
但Android好多廠都有
咁你咪唔好開預覧囉
你仲好嘢, 銀行 accept = Apple 要認為佢合格
即管睇吓如果 Apple 有 mon 底 Touch ID, 技術層面會領先過你幾多囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞