長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
入setting 手動熄。。。
用到炆
呢個心態其實真係要改日本好似仲誇張
我身邊都有個女仔fd話搵男朋友一定要用iPhone我真係笑而不語

利申:Apple Ecosystem全部齊晒
Pk 第一代trackpad iPad Pro 完全唔支援
枉我仲成屋apple 野
Mouse 功能有幾高科技? 舊底買落咁貴唔支援
我屌你老母
其實除左呢樣,好多record嘅野都del唔到架

我公司機睇撚哂同事d野
我番學好L好用
Jot note溫書做功課屌打notebook
iPad Air 4
你轉過未?

我轉過IPhone X to Samsung a70

旗艦轉中階android, 真心無投訴

唯一唔好係第一代屏下指紋真係好廢
當年iphone推出之前 大家都係用緊鍵盤機
雖然唔應該全歸功於steve 但佢帶領嘅團隊係打開咗新格局
突破咗當時bottleneck
而家似乎又係好似巴打咁講 去到另一個頸位

好難避免公司市值越嚟越大
做事/創新會更多顧慮
另外都有巴打提到econsystem山大難移嘅問題
Steve同tim都各自擁有對方無嘅能力
股東愛tim 單純用家就相反
但姑勿論創新 樓主所講係用料問題
反映咗apple推出產品嘅考慮方向
特別係某部分從前喜愛apple產品創新嘅用家
包括我在內都係有一定程度嘅失望

當然可以學其他巴打話齋
轉會唔用apple產品
不過呢個就係另一個話題了

用shortcut熄啦
其實除咗watch,其他產品混用其他廠冇乜問題

我妹an機+iPad+MacBook全type c仲開心
原來唔係我問題,因為我部副機 SE 用黎 Spotify hktoolbar 同 share wifi
最大獲係個 wifi share 落車個 system 度
變左成日揸住車又斷又連咁
有watch apple pay都係要打密碼
可能係我唔識用我唔知
唔穩定你有用過s21?
非常認同 btw下一部apple出嗰陣大家記得準時買啦
原來係咁

Sor 我冇追開apple product

通常用左好耐覺得開始舊 先換過部iphone
之所以今年都轉咗Samsung S21
眼見Apple 突破創新越嚟越少,每次都係炒冷飯。但一次比一次貴,沒有最貴只有更貴。iPhone 12 mini 64GB起標都成六千蚊,但只係粒U唔同,機身變直咗,個mon 終於肯用OLED 。我上網見到有人買iPhone 12 mini,係就係好好手感,但條友話粒電太細所以佢唔點敢打機,最多都係㩒下Facebook Twitter etc。我心諗,咁你用成六千蚊買個電話返嚟做乜
唔好話我話,iPhone 13個樣都係冇咩變化,只係個鏡頭粒lens不斷變大,加粒U。之後又收你六千幾七千蚊一部起碼
你用過android 未

2021 仲有邊部屏下指紋唔穩定?
係真
要接受個世界大部份人都唔會好似手機台嘅人咁追最新科技 對佢哋嚟講方便/安全/Brand/同伴認同感先係最緊要
我係Apple都會繼續去滿足大部份人而唔係追最新科技 所以先要出SE嚟搶市場
快過ipad 2020

不過tb3都只得500 mbps
依個搞笑
Autojoin我諗我重用緊iPhone5已經可以熄
唔止apple, 我用xs max叫我轉android 都唔知轉咩好
公司機唔reset就還咁on9
iOS 有MDM Profile management 全套一下del哂所有嘢再裝番必要app都仲得
好多嘢唔識用唔代表冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞