長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
冇熄mon下
好少有事喎...

伸利ip6經xs上網媾女

不過熄mon斷真係好鬼煩
有屏下指紋呀
指紋你想加返下巴擺touch id 定係好似android咁用極唔穩定嘅屏下指紋?
上半段係理想推論
但係事實好多brand 用落一多野就好kick同clumsy
apple相對地叫無咁柒

但都係柒
其實iphone以外都幾好
學我買部an機放wifi,一個月chur三百gb
果陣請左唔知邊個luxury brand既總監做marketing丫嘛

電子產品當奢侈品咁賣
samsung 電話type c 過data快過ipad pro 個thunderbolt?
iPhone嘅造工、iOS UI審美都係頂級
正確啲講, iPhone 就好似用普通料做一碗好好食嘅碗仔翅, 甚至好食過真翅, 但有啲人食完後就屌鬼話咁嘅價錢材料入面冇真翅好失望
都幾同意
Apple唔知點解好鍾意吱牙膏

疫情底下,長期要戴口罩同開會
手機竟然唔支援touch id (學sony擺側面就搞掂)
然後macbook個鏡頭仍然係720P勁低清
Facetime個update係唔錯,但而家先出

仲有一點最少人提嘅係重量同厚度
明明Apple以前有個賣點係夠薄夠輕
而家就越嚟越重
個厚度每次都厚dd
然後最夠膽死係電池比上一代細左

最後一點,唔知係咪我個人問題
我覺得個相簿幾亂
希望Apple研究吓個介面

冇插蘇有額頭呢啲我反而唔太care
我唔影相
佢代代賣點都鏡頭
用到xs max 已經無代代換既慾望
用返ip8p

午餐肉design 我都忍到手
同佢出返touch id 先再諗下
你似抽緊水

然後到佢出嗰樣科技嘅時候先會覺得正
當佢一出faceid 加 touchid混合機,銷量又大升
唔識熄auto join?
Apple Touch ID 世一

Btw有冇人知道apple watch有冇方法可以單手轉返出時間錶面
當我右手拎住重野 提起左手隻錶望時間時 隻錶個畫面間唔中會hold係訊息/通知/face id解鎖畫面到 右手又唔能夠㩒果粒的 搞到索情拎褲袋部電話睇
即係有冇得set手勢比如fing一fing隻左手可以出返時間錶面之類
7 plus 等唔到用緊 se2
face id 不了
知唔知咩叫mon底/機側指紋
失望又點,an又唔爭氣,
Apple 係唔夠好, 但一轉用an,發現原來體驗仲差
最後都係用返apple, 又浪費左錢
除左電話,其他唔使走,但走2左個watch就廢左
點解唔熄左巴士wifi個auto connection?
幾個office 成日周圍走
去setting 都閂wifi
所以咪要熄auto join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞