長文慎入,有無人對apple慢慢開始失望......

1001 回覆
1587 Like 332 Dislike
講真
咩硬件跟唔上對手啊,硬件配唔起個價啊,閹割功能啊
其實SJ年代已經係咁
屌都屌撚到厭
屌基曲都只係屌佢無SJ年代嗰啲革命性嘅創新
但其實呢個世界又有幾多人做到sigh
我裸機
以前用iPhone4有個cls線功能係wifi repeater
可以一邊收wifi一邊放
唔知點解下一代就無左
大家都係係咁抄對家啫,iOS不嬲有由左邊掃右返回,對我嚟講還好,夠用
其實我部xperia 1 II重閪。。。。點知轉完s21都係咁
衰啲講句 iphone7都好過佢
作為一個「唔買係最大抗議」主義者
唔買係對罪大最大警號
其實好撚多野佢做都一啲都唔難
就係死都唔撚肯做
然後睇android又加邊啲iOS嘢入去,今年就係抄反廣告追踪
屎尾就收收皮吹下鴻蒙好過啦
用緊
以前control center都要啦
宜家shortcut lock screen拉左㩒一下頂住先同以前拉上出control center㩒一下一樣2下姐
我日日用咁濟,印象中一次都未斷過
佢marketing廢 有幾多人知
對上果次係iPhone X咯

不過武漢肺炎收咗Face ID皮
我shortcut熄係完全熄喎
一日有MacBook
IPad Pro都唔會有真多工
粒M1只係順便比埋你ipad架咋
個啲rog咁專門打機手機黎 術業有專攻 咁比無咩意思下話
個問題就係, 整完之後iphone就會變左把瑞士軍刀
你而家將其他android既優點拎來同一部iphone比
喂, 咁如果有一部android機集齊所有優點, 咁點解你唔直接轉用果部就算數?
因為你平時down定既歌1tb都唔夠, 就要加個sd slot, 聽歌聽到1tb 既人有幾多? 就係因為咁樣整個sd slot出來?
所以我轉左會

如果接受到咪繼續用
但唔好為呢個垃圾限制defend 啦唔該
點解會俾人笑ifan dog, 咪就係因為有類似上面個d on9 囉
我自己之前有部sp5 i5 8Gb version黎
做少少嘢就發燒咁款 然後就開始lag
講tablet身分又唔夠iPad輕
做laptop 身分 做多少少嘢都lag

好聽d就係2in1 咩都做到
輕過Macbook 做嘢好過iPad

用落就知咩都做到=咩都做唔好
做正經嘢差過Macbook
做tablet又衰過iPad
大撚把學生用IPHONE
就係有佢推一推
我iPhone同iPad先可以完美咁airpod兩邊轉換
仲用有線嘅話我唔敢想像有幾麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞